Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil met Galaxy Apps een meerwaarde voor consumenten bieden

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 10:24 CategorieAndroid

Op het gebied van hardware zijn 9 van de 10 tablets die je tegenwoordig in de winkels vindt met elkaar te vergelijken en dus moeten fabrikanten zich op een andere manier van de concurrentie onderscheiden. Samsung doet dit al een tijdje met de eigen TouchWiz-interface maar gaat nu ook meer aandacht besteden aan applicaties die standaard meegeleverd worden op tablets.

We wisten al dat de app store van Samsung van naam zou veranderen maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant pas officieel bekendgemaakt dat ‘Samsung Apps’ voortaan door het leven zal gaan als ‘Samsung Galaxy Apps’. De app store heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen en daarbij heeft de Koreaanse fabrikant honderden nieuwe apps aan het aanbod toegevoegd.

De Galaxy Apps app-winkel bestaat uit drie delen; Galaxy Essentials biedt apps die volgens Samsung niet mogen ontbreken op een tablet van het bedrijf en Galaxy Gifts zijn betaalde apps of diensten die kopers van een Galaxy Tab gratis (soms voor een beperkte periode) kunnen gebruiken. Daarnaast biedt Galaxy Specials een aanbod van apps en diensten die speciaal voor de producten van Samsung ontwikkeld zijn.

Door het inmiddels grote marktaandeel heeft Samsung een positie gekregen waardoor er wat makkelijker met leveranciers van populaire diensten en apps als Netflix onderhandeld kan worden om gebruikers gratis toegang te verlenen. De Koreaanse fabrikant wil met het grotere app-aanbod, gratis toegang tot diensten en exclusieve apps consumenten een duidelijke meerwaarde bieden.

De nieuwe Galaxy Apps app store moet op alle tablets van Samsung verschijnen. De update zal op korte termijn uitgerold wordt. Wat er precies aangeboden wordt in onder meer de Galaxy Gifts sectie is afhankelijk van de tablet. De eerste modellen die standaard met Galaxy Apps en een groot aanbod aan extra diensten en apps geleverd worden zijn de nieuwe Galaxy Tab S tablets. Deze liggen sinds vorige week in de Nederlandse winkels.

Lees ook onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.