Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify updatet iOS-app, voegt equalizer toe

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2014, 12:21 CategorieApplicaties

Spotify heeft zojuist zijn iOS-app geüpdatet waar muziekliefhebbers blij mee zullen zijn: het bedrijf heeft namelijk een equalizer toegevoegd waarmee gebruikers het geluid van hun muziek kunnen aanpassen door voor één van de aanwezige presets te kiezen of door zelf een persoonlijke instelling te fabriceren.

De app heeft er nog meer features bijgekregen, waaronder een opnieuw ontworpen artiestenpagina op de iPad. Op die pagina zien Spotify-gebruikers nu ook informatie over releases en merchandise. Daarnaast is de ontdekfunctie verplaatst en die vind je nu terug onder ‘browse’. De net toegevoegde equalizer is echter de belangrijkste update en ook meteen de enige waar het bedrijf zijn gebruikers alert op maakt.

Equalizer

De equalizer is heel gemakkelijk in gebruik te nemen. Door hem simpelweg aan te zetten krijg je direct toegang tot een aantal voorgeprogrammeerde opties, zoals akoestisch, bass booster, bass vermindering, klassiek, dance, diep, elektronisch, flat, hip-hop, jazz, latin, luid, lounge, piano, pop, r&b, rock, kleine speakers, gesproken woord, treble booster, treble verminering en stem booster. Deze opties lijken sterk op die van iTunes.

Wanneer je een keuze gemaakt hebt, verschijnt er een soort grafiek in beeld die je keuze uitbeeldt. Vanaf dat moment kun je die grafiek naar hartenlust aanpassen, door simpelweg met je vinger de instellingen op bepaalde plekken te verhogen of te verlagen.

Android-gebruikers krijgen deze update niet, omdat het niet nodig is. Android is al voorzien van een standaard equalizer die werkt voor alle apps. Maar in iOS werkt die standaard equalizer enkel met de muziekapp. Wat de iPad-versie nu nog mist, is een shuffle-optie. Wanneer die wordt toegevoegd, is niet bekend.

  • Spotify
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.