Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet steeds vaker ingezet voor bekijken video’s en films

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2014, 11:38 CategorieOnderzoek

Zo nu en dan komt er weer een onderzoek voorbij waarin het gebruik van de tablet centraal staat. Uit een onderzoek van IDG Global Solutions in samenwerking met CXO.nl blijkt bijvoorbeeld dat steeds meer tabletgebruikers videocontent consumeren.

Ruim 24.000 mensen uit 43 landen deden mee aan dit onderzoek van IDG Global Solutions, dat in het teken staat van zowel zakelijk gebruik als privé gebruik van tablets. Eén van de conclusies van het onderzoek is dat het bekijken van video’s op tablets steeds populairder wordt. Gebruikte in 2012 nog 66 procent de tablet om video’s te kijken, vandaag de dag doet 87 procent van de ondervraagden dat. Voornamelijk worden video’s bekeken op YouTube, maar ook films, promovideo’s, how-to’s, webcasts en productreviews zijn in trek.

Het onderzoek laat ook zien dat de tablet traditionele media als kranten en tijdschriften aan het verdringen is. De helft van de tabletbezitters geeft aan dat hun apparaat de krant en magazines inmiddels heeft vervangen. Online aankopen via de tablet en smartphone doet men voornamelijk in Noord Amerika en Azië plus Oceanië. Opvallend is dat er in Azië en Oceanië meer online aankopen worden gedaan via de smartphones dan via tablets. Europa blijft achter in vergelijking met Noord-Amerika en de regio Azië plus Oceanië.

Daarbij geeft 73 procent van de ondervraagden aan dat de tablet gebruikt wordt voor onderzoek naar zakelijke producten en diensten. Onder C-level bestuurders ligt dit cijfer nog een stuk hoger: daar doet 86 procent geen aankoopbeslissing zonder eerst de tablet geraadpleegd te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.