Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toch een Nexus-tablet van LG op komst?

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2014, 9:58 CategorieAndroid

Dat Google werkt aan een nieuwe Nexus-tablet lijkt zo goed als zeker, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren worden we niet veel wijzer over wie deze tablet nu precies produceert. De verwachting was dat HTC de productie van een high-end Nexus-tablet voor zijn rekening zou nemen maar deze week zijn ook aanwijzingen voor de komst van een Nexus-tablet van LG gespot.

In de documenten van Zauba, een Indiase website die informatie bijhoudt over geïmporteerde producten, zien we namelijk de woorden “Tablet / LG Nexus” voorbij komen. Afgezien van het feit dat de tablet over 32GB aan opslaggeheugen beschikt blijft het gissen wat we hier precies zien, maar het wakkert de geruchten over een Nexus-tablet van de Koreaanse fabrikant weer aan.

Er gaan al sinds halverwege vorig jaar geruchten over nieuwe Nexus-tablets. Zo zijn onder meer Asus, Samsung, LG en HTC genoemd als mogelijke producenten. Uiteindelijk leek HTC de beste papieren te hebben, mede dankzij lekken over een tablet met als codenaam HTC Volantis. Dit model zou beschikken over een 8.9-inch hoge resolutie display en draaien op een Tegra K1-processor van Nvidia.

Voorlopig blijft het echter gissen wat we precies kunnen verwachten. Google heeft nog niks bekendgemaakt over de komst van een nieuwe Nexus-tablet en de internetgigant kondigde afgelopen maand tijdens Google I/O ook geen nieuwe hardware aan. Momenteel is alleen de Google Nexus 7 (2013) nog in de Nederlandse winkels te vinden voor iets minder dan 250 euro.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Ad
  15 juli, 2014 om 13:35

  Ik wordt dat nu al maandendurende gehype rondom de nieuwe Nexus tablet behoorlijk zat. Wanneer houdt Google er nu eens mee op en geeft gewoon specs, release datum en prijs? Kom op, zeg.

 2. René
  15 juli, 2014 om 16:15

  Ben het helemaal met Ad eens, wordt een beetje vervelend allemaal die geruchten…Ben mijn keuze aan het maken voor een nieuwe tablet in het najaar. Wordt de nieuw iPad of de Nexus tablet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.