Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Encore 2 WT8-B-102 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 20:02 CategorieWindows

Eind mei kondigde Toshiba twee nieuwe Windows 8 tablets aan in de Encore-serie. De twee tablets, een 8-inch en een 10,1-inch model, moeten voor relatief lage prijzen in de winkels komen te liggen. Het eerste model, de Toshiba Encore 2 WT8-B-102, is inmiddels bij een aantal Nederlandse winkels te koop voor iets meer dan 200 euro.

Toshiba Encore 2

De Toshiba Encore 2 tablets zijn de eerste tablets die draaien op Windows 8.1 met Bing. Deze versie van Microsoft’s besturingssysteem zal voor jou als eindgebruiker niet verschillen van het ‘normale’ Windows 8 maar de fabrikant mag de standaard zoekmachine, Bing, niet vervangen. Als eindgebruiker krijg je deze optie wel. Daarbij worden de tablets geleverd met een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal, de clouddienst voor gebruik van de Office-apps.

De Encore 2 WT8-B-102 is het 8-inch model en is voorzien van redelijke specificaties. Zo beschikt de tablet over een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait het geheel op een Intel Atom Bay Trail Z3735G-processor met een maximale kloksnelheid van 1.83GHz. Verder zien we onder meer 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Wifi, Bluetooth, twee camera’s en een microUSB-poort terug.

Toshiba-Encore-2-8

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba Encore 2 WT8-B-102 kan inmiddels bij onder meer Bol.com en Alternate gekocht worden voor respectievelijk 215 en 209 euro. De adviesprijs ligt volgens Toshiba overigens op 199 euro dus wellicht loont het nog even geduld te hebben.

  • Delen:
Toshiba Encore 2 WT8-B
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.