Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Chromecast maakt beeld spiegelen op tv mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 10:38 CategorieAndroid

Het werd vorige maand al aangekondigd door Google maar vanaf vandaag is het daadwerkelijk mogelijk om het beeld van je tablet of smartphone te spiegelen op je tv. Dit wordt gedaan middels een update voor de Chromecast-app.

Google Chromecast

De Google Chromecast is een hdmi-stick die sinds begin dit jaar in de Nederlandse winkels ligt. Met de stick, welke aangesloten wordt op je tv, is het mogelijk om video’s en andere media uit compatibele apps naar je te tv te ‘casten’. Deze media worden niet van je tablet of smartphone gehaald maar direct van de servers van Google of de ontwikkelaar.

Update Chromecast

Vorige maand kondigde Google Android L, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, aan. Daarnaast liet de internetgigant een aantal verbeteringen voor de Chromecast hdmi-stick zien, waaronder het ‘casten’ van je complete beeld naar je tv. Dit houdt in dat alles wat er op je scherm gebeurt op je tv kunt laten weergeven.

Cast Screen

De ‘Cast Screen’ optie is na de update van de Chromecast-app te vinden in het uitschuifmenu. Klik deze optie aan en de app vraagt naar welke Chromecast je het beeld van je tablet of smartphone wilt streamen. Vervolgens wordt bijvoorbeeld je beginscherm of een app gecast naar de stick die op je tv aangesloten is. Wanneer je een Nexus-tablet hebt kun je kijken bij de snelle instellingen. Daar zou de cast screen-knop te vinden zijn.

Ondersteuning

Er zit echter een maar aan want deze nieuwe functie verkeert momenteel nog in bètafase en nog niet alle apparaten worden ondersteund. Google laat weten dat op het gebied van tablets momenteel ondersteuning voor de Nexus 7 (2013), de Nexus 10 en de Samsung Galaxy Note 10.1 ingebouwd is.

Google geeft aan dat er snel bredere ondersteuning ingebouwd wordt. De nieuwste versie van de Chromecast-app (versie 1.7) is in ieder geval te downloaden uit de Google Play Store. Meer informatie over het casten van je scherm naar je tv vind je op deze pagina van Google.

  • Chromecast
  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    01 maart, 2015 om 17:17

    U heeft het over versie 1.7 als nieuwste chromecast app. Ik heb versie 1.10.2 op mijn Samsung smartfone. Dat zou een latere versie moeten zijn en toch beschik ik niet over genoemde opties en bijvoorbeeld de gastmodus. Is de androidbesturing hiervan de oorzaak?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.