Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergeet je tablet niet op te laden als je naar de VS vliegt

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2014, 10:16 CategorieHardware

Mocht je plannen hebben om naar de VS af te reizen dan is het verstandig je draagbare elektronica van te voren even aan de lader te leggen. Het is voortaan namelijk verplicht op bij de douane te laten zien dat je tablet, je smartphone, je laptop en je digitale camera aan kunnen. Dit wordt gedaan om de veiligheid te vergroten op vluchten naar de Verenigde Staten.

Vanaf 8 juli is de nieuwe regel ingegaan dat alle elektronica in je handbagage opgeladen moet zijn en aangezet moet kunnen worden. Bij het door de poortjes gaan op het vliegveld moet je kunnen laten zien dat je apparatuur aangezet kan worden. Hiermee wil de douane er zeker van zijn dat het apparaat niet gebruikt wordt om ontstekers of andere potentiële gevaarlijke componenten in te verstoppen.

Het is dus zeker aan te raden apparaten als je smartphone en je tablet goed op te laden voordat je het vliegtuig naar de VS neemt. Mocht de douane zien dat je mobiele apparaat niet aangezet kan worden, mogelijk omdat de batterij leeg is, dan mag het apparaat niet mee het vliegtuig in. Je kunt je apparaat dan achterlaten en op de terugreis weer ophalen maar dat lijkt mij niet gewenst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.