Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Waarschijnlijk ook Android L voor de Nexus 7 (2012) en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 11:16 CategorieAndroid

Het duurt nog wel even voordat Google Android L officieel lanceert maar tot die tijd hopen we meer informatie te krijgen over welke tablets de update precies kunnen verwachten. Google heeft zelf deze week code voor de developer preview online gezet waaruit we op kunnen maken dat ook de oudere Nexus-toestellen een update naar Android L kunnen verwachten.

Google heeft de code voor de Android L developer preview toegevoegd aan het Android Open Source Project, inclusief code voor Nexus-apparaten als de Google Nexus 7 (2012) en de alweer twee jaar geleden gelanceerde Google Nexus 10. Dit volgt op het uitbrengen van factory images voor de Nexus 7 (2013) en Nexus 5 smartphone, en geeft een goede indicatie dat ook oudere Nexus-tablets en -smartphones de update aangeboden zullen krijgen.

Android L is de opvolger van Android 4.4 KitKat en wordt door Google voorzien van een ‘Material Design’, met levendige kleuren, nieuwe animaties en schaduweffecten. Daarnaast moet het energieverbruik verder geoptimaliseerde worden, worden notificaties voortaan op het lockscreen getoond, is er 64-bit-ondersteuning en voegt Google een ‘kill switch’ toe. De verwachting is dat Google Android L komende herfst officieel uitbrengt en direct ook updates voor de Google Nexus 7 (2012 en 2013) en Google Nexus 10 uitbrengt.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.