Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wederom screenshots Windows 9 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 10:13 CategorieBesturingssystemen

Vorige week zagen we al een screenshot van wat vermoedelijk Windows 9 is voorbij komen en vandaag zijn er nog een aantal schermafbeeldingen van de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem gelekt. Hierin zien we onder meer het nieuwe startmenu waarin de live tiles voorkomen en de nieuwe Windows Store.

Er gaan al maanden geruchten over Windows 9, ook wel Treshold genoemd. Deze versie verschijnt naar verwachting ergens in april van volgend jaar, samen met de langverwachte touch-versie van Microsoft Office. Eén van de belangrijkste vernieuwingen binnen Windows 9 is het nieuwe startmenu.

Volgens The Verge zijn de screenshots die vandaag opgedoken zijn authentiek en zien we dus de eerste beelden van Windows 9. In het eerste screenshot is het nieuwe startmenu te zien. In dit startmenu moeten links de bekende snelkoppelingen naar apps en instellingen komen, al is het nu nog leeg. Rechts zien we de live tiles, de tegels uit de touch-interface van Windows, terug. De tegels kunnen dynamische informatie weergeven en de gebruiker zou deze zelf kunnen aanpassen. Ook moet het mogelijk zijn om het startmenu te vergroten naar een schermvullende weergave die overeenkomt met de touch-interface.

In het tweede screenshot zien we de Windows Store maar deze is ook nog niet ingevuld waardoor het lastig te zien is wat er direct nieuw is. Als we kijken naar eerdere geruchten dan wordt Windows 9 ook adaptief. Dit houdt in dat het besturingssysteem zichzelf aanpast aan de hand van het apparaat waarop het gebruikt wordt. Zo zou op tablets de touch-interface automatisch geactiveerd worden en op een desktop juist de desktopinterface. Met Windows 9 wil Microsoft deze omgevingen beter in elkaar laten overvloeien.

Voordat Windows 9 uitgebracht wordt kunnen we nog een kleine update voor Windows 8 verwachten. Eerder deze week verscheen informatie dat Microsoft op 12 augustus Windows 8.1 Update 2 uitrolt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.