Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8.1 Update 2 verschijnt op 12 augustus’

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2014, 9:52 CategorieBesturingssystemen

We hebben het de laatste weken met name over de komst van Windows 9, waarschijnlijk ergens in april van volgend jaar. Maar, er wordt in de tussentijd ook nog een relatief kleine update verwacht. Volgens nieuwe geruchten brengt Microsoft op 12 augustus Windows 8.1 Update 2 uit.

Windows 8.1 Update 2 moet op 12 augustus beschikbaar gesteld worden voor gebruikers van Windows 8.1, zo meldt het Russische PCPortal. De website meldt dat de update als onderdeel van ‘patch tuesday’ uitgebracht wordt en vooral in het teken staan van kleine verbeteringen.

Windows 8.1 Update 1 is alweer een tijdje beschikbaar en bracht verschillende vernieuwingen, waaronder de mogelijkheid om direct op te starten in de desktopinterface, de toevoeging van nieuwe snelkoppelingen voor desktopgebruikers en optimalisaties voor apparaten met minder krachtige prestaties.

De tweede update voor Windows 8.1 lijkt een stuk minder interessant te zijn wat nieuwe functies betreft. De update staat waarschijnlijk in het teken van een aantal oplossingen voor beveiligingsproblemen en het optimaliseren van de prestaties en de stabiliteit van het besturingssysteem.

De verwachting is dat we in april van volgend jaar de eerstvolgende grote update pas te zien krijgen. Dan onthult Microsoft waarschijnlijk Windows 9, een nieuwe versie die onder meer het traditionele startmenu weer terugbrengt en het besturingssysteem adaptief maakt. Dit laatste houdt in dat de functionaliteit aangepast wordt aan het apparaat waar het op gebruikt wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.