Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 9 en Touch Office verschijnen in april 2015’

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2014, 10:24 CategorieBesturingssystemen

Windows 8 is al sinds de lancering eind 2012 een onderwerp van discussie, met name door de combinatie van de bekende desktopomgeving en de voor touchscreens ontwikkelde touch-interface. Er wordt nog steeds veel gespeculeerd over toekomstige Windows-versies waarin Microsoft de kritiek van gebruikers meeneemt. Volgens nieuwe geruchten zou het bedrijf uit Redmond Windows 9 automatisch aanpassen aan het apparaat waar het op verschijnt.

Windows 9

De doorgaans goed ingelichte Mary Jo Foley van ZDNet heeft vernomen dat Microsoft in Windows 9 een aantal grote veranderingen door wil voeren die het besturingssysteem meer geschikt maken voor de verschillende apparaten. Zo moet de focus op pc’s en grotere tablets liggen op de traditionele desktopomgeving en wordt de touch-interface standaard uitgeschakeld. Op tablets met een formaat van 10-inch of kleiner zou het andersom werken; de focus ligt op de touch-interface en de desktopomgeving zou mogelijk zelf helemaal verdwijnen. Eén van de redenen voor deze verandering is dat de desktopomgeving matig schaalt en dus matig leesbaar is op kleinere tablets.

Office Touch

Verder zou Windows 9, zoals al in eerdere geruchten besproken werd, een samensmelting zijn van Windows Phone, Windows RT en Windows 8. Eén belangrijk onderdeel hiervan is de komst van Office Touch, een voor touch geoptimaliseerde versie van het Office-pakket. Ook hierover gaan al maanden geruchten en Microsoft heeft zelfs al een keer wat screenshots getoond. De komst van Office Touch maakt het voor Microsoft ook eenvoudiger de desktopomgeving op kleine tablets te verwijderen, het Office-pakket is immers de belangrijkste reden dat die omgeving nog gebruikt wordt.

Goedkopere Windows 8 tablets

De komende tijd zien we heel wat nieuwe Windows 8 tablets verschijnen. Ook kleinere fabrikanten springen in de markt nu Microsoft Windows 8.1 gratis beschikbaar stelt voor tablets met een formaat van 9-inch of kleiner. Ook heeft Microsoft Windows 8.1 with Bing, een versie die ook gratis is voor fabrikanten, uitgebracht. Het Nederlandse Point of View is één van de eerste fabrikanten die met goedkope Windows 8 tablets komt. Zo werden onlangs de Mobii WinTab tablets gepresenteerd. Toshiba komt binnenkort met de Encore 2 tablets die draaien op Windows 8.1 with Bing en beschikken over een aantrekkelijk prijskaartje.

De beta-versie van Windows 9 zou eind dit jaar gepresenteerd worden door Microsoft. De uiteindelijke versie moet volgens de bronnen van Mary Jo Foley in de lente van 2015 uitgebracht worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.