Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 9 screenshot toont nieuwe startmenu

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 10:21 CategorieBesturingssystemen

Er wordt al maanden gesproken over de nieuwe versie van Windows, waarschijnlijk Windows 9 genoemd. De verwachting is dat Microsoft dit jaar nog een preview van deze versie geeft maar dat de uiteindelijke versie pas in april van volgend jaar uitgebracht wordt. Eén van de belangrijkste vernieuwingen zien we waarschijnlijk terug in het startmenu, dat compleet vernieuwd wordt.

Het startmenu is een veelbesproken onderwerp sinds de lancering van Windows 8. Dit veelgebruikte menu in eerdere versies van Windows ontbrak namelijk waardoor er veel kritiek geuit werd door gebruikers. Microsoft heeft inmiddels al aangetoond deze kritieken zeer serieus te nemen en heeft ook al bevestigd dat het startmenu met de volgende versie van het besturingssysteem in nieuwe vorm geherintroduceerd wordt.

Deze week is een screenshot van een vroege build van Windows 9 opgedoken op een forum. Hierin zien we het verwachte uiterlijk van het nieuwe startmenu bevestigd. Microsoft heeft voor een startmenu gekozen dat een mix is tussen het startmenu dat we van Windows 7 kennen en de tegels-interface van Windows 8. De tegels komen terug in het startmenu, als een soort verkleinde weergave van het startscherm met tegels. Het startmenu wordt geopend op de manier zoals we dat al jaren gewend zijn en geeft natuurlijk ook directe toegang tot belangrijke instellingen en programma’s.

Met deze aanpassing wil Microsoft gebruikers van een keyboard en muis nog meer tegemoet komen. Vooral deze gebruikers zien nog maar weinig in de tegels-interface en zijn dan ook met name in de desktopinterface te vinden. De verwachting is dat Microsoft Windows 9 adaptief gaat maken, wat inhoudt dat bijvoorbeeld op een desktop standaard de desktopomgeving getoond wordt en op een tablet juist de tegelsinterface geactiveerd wordt.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan
  14 juli, 2014 om 15:01

  Ik geloof hier niets van, waarschijnlijk weer een zoveelste roddel.

  • Martijn Chel
   14 juli, 2014 om 15:03

   ? Microsoft heeft het zelf al eens bevestigd en zelfs getoond.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.