Windows 9 screenshot toont nieuwe startmenu

14 juli 2014 1 Minuut 2 Reacties
startmenu-Windows-9

Deze week is een screenshot van een vroege build van Windows 9 opgedoken op een forum. Hierin zien we het verwachte uiterlijk van het nieuwe startmenu bevestigd.

Microsoft heeft voor een startmenu gekozen dat een mix is tussen het startmenu dat we van Windows 7 kennen en de tegels-interface van Windows 8. De tegels komen terug in het startmenu, als een soort verkleinde weergave van het startscherm met tegels. Het startmenu wordt geopend op de manier zoals we dat al jaren gewend zijn en geeft natuurlijk ook directe toegang tot belangrijke instellingen en programma’s.

Met deze aanpassing wil Microsoft gebruikers van een keyboard en muis nog meer tegemoet komen. Vooral deze gebruikers zien nog maar weinig in de tegels-interface en zijn dan ook met name in de desktopinterface te vinden. De verwachting is dat Microsoft Windows 9 adaptief gaat maken, wat inhoudt dat bijvoorbeeld op een desktop standaard de desktopomgeving getoond wordt en op een tablet juist de tegelsinterface geactiveerd wordt.

Reacties (2)