Xiaomi Mi Pad verschijnt in Europa voor 299 euro

07 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi-Mi-Pad

De Mi Pad beschikt over interessante specs en een aantrekkelijk prijskaartje dus is het goed nieuws dat de tablet ook al in Europa aangeboden wordt.

In China wordt de Xiaomi Mi Pad aangeboden voor een prijs van omgerekend 200 tot 240 euro en voor dat bedrag krijg je een bijzonder goed uitgeruste tablet. Zo is het toestel voorzien van een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en draait het geheel op een krachtige Nvidia Tegra K1-processor. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden met maximaal 128GB.

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8 megapixel camera, aan de voorzijde een 5 megapixel webcam, en ook is de tablet voorzien van een microUSB-poort aan de onderzijde. Dit alles is verpakt in een behuizing die 8.5 millimeter dun is en maar 360 gram weegt. De tablet moet volgens de fabrikant 11 uur meegaan op een volle lading. De Mi Pad draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen een door Xiaomi zelf ontwikkelde skin.

Niet alleen in China kan men naar de winkel voor de Xiaomi Mi Pad. Een Italiaanse webwinkel is namelijk deze week ook met de verkoop begonnen. Voor een prijs van 299 euro en 14 euro aan verzendkosten wordt de tablet naar elke willekeurige plek in Europa, dus ook Nederland, verstuurd. Dat is natuurlijk wat meer dan men in China betaalt maar het gaat dan ook om een geïmporteerd model. Om nog iets te besparen kun je bij aankoop de code GIZXIAOMI invoeren. Hiermee krijg je 4 procent korting op de prijs. Vanaf 10 juli wordt de tablet volgens de winkel naar de kopers verstuurd.

Reacties (0)