Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi verkoopt 50.000 Mi Pad tablets in 4 minuten

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 12:34 CategorieAndroid

Sinds gisteren is in China de Xiaomi Mi Pad, de eerste tablet van het Chinese Xiaomi, te koop. Kijkend naar de publiciteit rondom de lancering van de tablet werd al een stormvloed aan orders verwacht en vandaag blijkt dat er maar liefst 50.000 tablets in vier minuten tijd over de toonbank zijn gegaan.

Xiaomi heeft al eens laten zien prima producten met een aantrekkelijk prijskaartje op de markt te kunnen brengen en probeert dit nu voor het eerst met een tablet. De Chinese fabrikant biedt de Mi Pad in China aan voor een omgerekende prijs van zo’n 240 euro.

Voor dit bedrag krijg je op papier een zeer interessante tablet. De Mi Pad is een 7.9-inch tablet met een ips lcd-display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft. Onder de motorkap zien we een krachtige Nvidia Tegra K1-processor terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

Verder is de Xiaomi Mi Pad uitgerust met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een microUSB-poort aan de onderzijde, stereo luidsprekers aan de achterzijde en een microSD-kaartlezer waarmee het interne geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden.

De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen een skin die door de fabrikant zelf ontwikkeld is. De tablet heeft een gewicht van 360 gram en is maar 8.5 millimeter dun. De 6.700mAh accu moet ervoor zorgen dat je 11 uur met de tablet vooruit kunt.

De eerste levering Mi Pad tablets is reeds uitverkocht maar de Chinese fabrikant belooft snel met nieuwe exemplaren te komen. Voorlopig wordt de tablet alleen in China verkocht maar Xiaomi heeft reeds aangegeven op termijn ook toestellen buiten China te willen verkopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.