Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelfs Android-gebruikers willen een Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 11:43 CategorieWindows

De Surface Pro 3 is een interessante nieuwe Windows 8 tablet, en niet alleen Windows-fans lijken uit te kijken naar deze machine en de overvloed aan kracht die deze te bieden heeft. Console OS is een soort dual-boot Windows 8/Android-oplossing op Kickstarter en heeft op populair verzoek nu ook een ‘doel’ toegevoegd voor Surface Pro 3 ondersteuning.

Console OS voor Surface Pro 3

Console OS is een softwarepakket dat het mogelijk maakt om zowel Android als Windows 8 op je computer te draaien. Tot voor kort richtte het bedrijf zich met hun kickstarter-campagne erop om dit ‘nieuwe OS’ beschikbaar te maken voor verschillende laptops en ultrabooks. Met een doel van vijftigduizend dollar dat al snel binnen handbereik bleek te zijn leek het bedrijf op een succes af te stevenen. Naast honderden mensen die het bestaande doel ondersteunden kregen de heren van Console OS minstens net zoveel verzoeken om hun dual-boot softwarepakket ook geschikt te maken voor de Microsoft Surface Pro tablets. Na het inventariseren van die verzoeken en het in kaart brengen van hoeveel werk voor een dergelijke compatibiliteit nodig is heeft Console OS een doel toegevoegd aan Kickstarter; voor 75.000 dollar extra kunnen ze hun OS ook naar de Surface brengen. Dat is 150% bovenop het oorspronkelijke doel, en dus niet misselijk. Console OS verklaart deze enorme extra kosten door de aanwezigheid van een digitizer en de bijzondere Surface toetsenbord-covers.

Op dit moment staat de funding van dit project erg dichtbij het originele doel van vijftigduizend dollar, of de vijfenzeventigduizend extra dollars (op tijd) bij elkaar gesprokkeld gaan worden zullen we nog moeten zien. Natuurlijk is het voor een fabrikant als Microsoft erg leuk om te zien dat hun (nieuwe) hardware zo populair bij kopers uit een ander kamp, dat ze via omwegen alsnog proberen het beste van beiden werelden te krijgen. Microsoft had natuurlijk nog veel liever gezien dat Windows 8 gezien werd als het beste van twee werelden, want ook in deze constructie lijkt de moderne tegeltjes-interface geen liefde te krijgen van geïnteresseerden.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.