Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia A3-A20: nieuwe Android tablet met 10.1-inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2014, 11:28 CategorieAndroid

Acer is in het afgelopen jaar voornamelijk actief geweest op het gebied van Windows-tablets, groot en klein. Kleine tablets waren er ook met Android maar een het oude vertrouwde 10.1-inch formaat leek een beetje in de verdomhoek geraakt te zijn bij de fabrikant. Toch bracht Acer de Iconia A3 op de markt, een tablet waar wij aardig positief over waren. Een nieuwe pagina op de website van Acer Spanje wijst er nu op dat Acer het nog een keer gaat proberen met een 10.1 inch tablet. De Acer A3-A20 moet mee gaan doen in het middensegment en is dus de opvolger van de Iconia A3-A10.

Acer Iconia A3-A20

Als we de huidige informatie van Acer Spanje voor waarheid nemen (en waarom zouden we dat niet doen?) dan weten we het volgende over de nieuwe Acer Iconia A3-A20. De tablet zal een 10.1 inch IPS display krijgen met een resolutie van 1280 x 800 pixels en draaien op een MediaTek MT8127 quad-core processor in combinatie met 1GB werkgeheugen. De Acer Iconia A3-A20 zal daarnaast beschikken over MicroHDMI, MicroUSB en MicroSD sloten.

new_a3-a20fhd_01

Draadloze verbindingen zijn er in de vorm van Wifi a/b/g/n en Bluetooth 4.0. De Acer Iconia A3-A20 krijgt ook nog eens twee camera’s mee en zal draaien op Android 4.4 KitKat. Bovenstaande hardware zal verpakt zitten in een tablet met een redelijk generiek uiterlijk. Een standaard rechthoek met symmetrische melkwitte randen rondom het beeldscherm en een zilverkleurige achterkant.

acer_iconia_a3_a20_3

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

De Acer Iconia A3-A20 heeft zijn officiële presentatie nog niet gehad, waarschijnlijk zal dat op of rond IFA 2014 in Berlijn gebeuren. Vorige producten die een soortgelijke presentatie hadden waren dan een paar weken later in de Nederlandse winkels te vinden. We hebben voor deze nieuwe 10.1-inch Android tablet van Acer dezelfde verwachtingen.

  • Delen:
Acer Iconia A3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.