Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen en specs 11.6-inch Acer Aspire Switch duiken op

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2014, 10:19 CategorieWindows

De laatste tijd zien we steeds meer betaalbare hybride Windows 8 laptops verschijnen. Zo heeft Asus de populaire Transformer Book T100 op de markt gebracht en introduceerde Acer niet lang daarna de Aspire Switch 10. Maar, is 10.1-inch wel groot genoeg voor diegenen die een hybride apparaat zoeken? Om die reden lanceerde Asus onlangs de iets grotere Transformer Book T200TA en Acer staat op het punt hetzelfde te doen.

De collega’s van TabTech hebben informatie in handen gekregen waaruit blijkt dat Acer komt met een grotere versie van de Aspire Switch 10. Het nieuwe model, dat waarschijnlijk onder de naam Aspire Switch 11 gaat, krijgt een 11.6-inch display en komt in verschillende configuraties. Zo moeten de versies met modelnummer SW5-111 en SW5-111P voorzien worden van een Intel Bay Trail-processor, terwijl de SW5-171 en SW5-171P met een Intel Core I-processor uitgerust worden. De ‘P’ in de modelnummers staat voor de pro-versie met Windows 8.1 Pro.

Acer-Aspire-Switch-11-2

Wat betreft de overige specificaties blijft het nog wat gissen. Er wordt gesproken over een 1.366 bij 768 pixels resolutie en een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie. Mogelijk krijgen de modellen met Bay trail-chip de lagere resolutie, terwijl de modellen met een Core-processor een full hd-display krijgen. Uit de afbeeldingen die door TabTech online gezet zijn kunnen we in ieder geval opmaken dat Acer de hybride laptops uitrust met een microSD-kaartlezer, usb-poorten en een hdmi-poort.

Acer-Aspire-Switch-11

Qua design lijkt er weinig veranderd ten opzichte van de Aspire Switch 10 die momenteel in de Nederlandse winkels ligt. Wederom zijn de modellen voorzien van een klik-mechanisme waarmee de tablet in het dock geplaatst kan worden en is het geheel voorzien van een geborsteld aluminium afwerking. Onder het toetsenbord zien we een trackpad met multitouch-ondersteuning terug.

De verwachting is dat Acer de nieuwe Aspire Switch modellen tijdens IFA 2014 aankondigt. Deze beurs gaat begin volgende maand van start in Berlijn en TabletsMagazine is aanwezig om verslag te doen van alle productlanceringen.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8
Acer Aspire Switch 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.