Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen en specs Samsung Galaxy Mega 2 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2014, 11:07 CategorieAndroid

Er gingen al een tijdje geruchten over maar vandaag lijkt bevestigd dat Samsung op korte termijn met een opvolger van de vorig jaar gelanceerde Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3 komt. Deze phablets werden als betaalbare modellen in de markt gezet maar in Nederland is alleen het 6.3-inch model verschenen. De opvolger gaat onder de naam Galaxy Mega 2 en is gespot in documenten van een Chinese instantie voor de certificering van telecommunicatie apparatuur.

De Samsung Galaxy Mega 2 is, net als zijn voorgangers, een phablet. Dit houdt in dat het toestel qua formaat dicht in de buurt van een tablet komt maar over alle functies en mogelijkheden van een smartphone beschikt. Uit de documenten van de Chinese instantie kunnen we de eerste afbeeldingen halen, plus een aantal van de belangrijkste specificaties. Ook wordt duidelijk dat het toestel in eerste instantie in de VS en in China op de markt gebracht wordt.

Galaxy-Mega-2-lek

Uit de documenten blijkt dat de Samsung Galaxy Mega 2, met modelnummer SM-G7508Q, beschikt over een 6-inch display – een 5.98-inch display om precies te zijn. De resolutie van het scherm bedraagt 1.280 bij 720 pixels en het geheel wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 410-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Deze chip is gebaseerd op de 64-bit-architectuur. Verder is de  Galaxy Mega 2 uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel webcam aan de voorzijde. Samsung voorziet de phablet van Android 4.4 KitKat met daar overheen de bekende TouchWiz-interface.

Wanneer Samsung de Galaxy Mega 2 officieel lanceert is vooralsnog onduidelijk. Begin volgende maand gaat in Berlijn IFA 2014 van start en tijdens die beurs houdt Samsung een groot evenement voor de introductie van nieuwe mobiele apparaten. Mogelijk dat we dan meer te horen krijgen over de prijs en beschikbaarheid.

  • Delen:
Samsung Galaxy Mega 6.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.