Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat op ruim 20 procent Android-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2014, 14:08 CategorieAndroid

Elke maand publiceert Google de cijfers over de verdeling van het Android-besturingssysteem. Hieruit kunnen we opmaken welke versies het meest gebruikt worden en welke versies langzaam aan verdwijnen. Uit de meest recente cijfers blijkt dat het aandeel van Android 4.4 KitKat nog steeds groeit maar waarschijnlijk minder snel dan Google verwacht en gehoopt had.

Momenteel draait 20,9 procent van alle Android-toestellen die recentelijk verbinding gemaakt hebben met de Google Play Store op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van het besturingssysteem. Google maakt geen onderscheid tussen tablets en smartphones in deze cijfers. Een maand terug lag dit percentage nog op 17,9 procent dus het aandeel van KitKat neemt langzaam toe. Op het gebied van tablets kunnen we stellen dat nagenoeg alle nieuwe modellen van A-merken op Android 4.4 KitKat draaien.

Opvallend is dat meer dan de helft van alle actief gebruikte Android-toestellen op een versie draait die meer dan twee jaar oud is. Het gaat dan om de versies Android 4.1, 4.0, 2.3 en 2.2. Android 2.3 Gingerbread heeft momenteel nog een groot aandeel, net als 4.1 Jelly Bean. Deze versies zijn te vinden op respectievelijk 13,6 procent en 26,5 procent van alle toestellen.

Google heeft onlangs Android L, de nieuwste versie van het besturingssysteem aangekondigd. Deze versie brengt een complete make-over naar het mobiele besturingssysteem en bevat wederom optimalisaties waardoor ook tablets en smartphones met minder krachtige hardware er gebruik van kunnen maken. De verwachting is dat Google Android L in de herfst van dit jaar uitrolt.

  • Delen:

Reacties

  1. bennie
    13 augustus, 2014 om 16:46

    Wanneer krijgen we eens een update voor galaxy note tablet 2014 editie?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.