Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos presenteert twee tablets op IFA 2014

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 11:48 CategorieAndroid

Archos, een consumentenelektronicabedrijf vooral bekend van mediaspelers, presenteert over een week twee tablets op de IFA in Berlijn, naast diverse smartphones. Eén tablet draait op Android en de andere op Windows 8.1 en beiden zouden ze aantrekkelijk geprijsd in de markt worden gezet.

Android

Elektronicabedrijf Archos is voornemens twee nieuwe tablets in de markt te zetten: één met Android en één met Windows als besturingssysteem. De Android-tablet, de 101 Oxygen, krijgt een scherm van tien inch, met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan boord zit verder anderhalve gigabyte aan RAM-geheugen, een ARM Cortex A7-quadcore-processor en zestien gigabyte intern geheugen, dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Aannemelijk is dat deze tablet op Android 4.4 KitKat gaat draaien, aangezien de nieuwe smartphones van Archos dat ook doen. De Archos 101 Oxygen moet eind dit jaar uitkomen voor een adviesprijs van 199 euro.

archos_101_oxygen_press

Windows 8.1

Over de Windows-tablet is aanzienlijk minder bekend. Wel weten we dat het apparaat een Celsium-scherm van acht inch krijgt, met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Onder de motorkap zit een quadcore-processor van Intel. Meer over de specificaties is niet naar buiten gebracht, wellicht met reden. De tablet zou namelijk in oktober moeten verschijnen voor een adviesprijs van 149 euro, wat een laag bedrag is voor een Windows 8.1-tablet. Mogelijk zijn de andere specs niet erg high-end dus. Maar dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat de tablet niet gemakkelijk in gebruik te nemen is, want het hangt er altijd maar net van af waar je hem voor wilt gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.