Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T100TA met Atom Z3775-chip te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2014, 11:37 CategorieWindows

Er zijn de afgelopen weken heel wat varianten van de populaire Asus Transformer Book T100TA opgedoken en gelanceerd, en daarom is het tijd even de balans op te maken van wat er nu daadwerkelijk in Nederland te koop is. Je kunt inmiddels bij verschillende Nederlandse winkels terecht voor de Transformer Book T100TA met nieuwe Intel Atom Z3775-processor.

Transformer Book T100 met nieuwe chip

We hebben onder meer een goedkopere versie van de T100TA met Windows 8.1 with Bing, een 4G-versie en een variant met metalen behuizing voorbij zien komen. Al deze modellen zijn echter nog niet in Nederland verkrijgbaar en de vraag is of dit wel gaat gebeuren. De enige nieuwe variant die wel in de Nederlandse winkels ligt is de versie met snellere Intel Atom Z3775-processor.

In het nieuwe model wordt de Intel Atom Z3740 Bay Trail-processor vervangen voor een Intel Atom Z3775 Bay Trail-chip met een kloksnelheid van 2.39GHz. Deze chip is iets energiezuiniger maar tegelijkertijd ook krachtiger. Daarbij heeft het grafische gedeelte een kleine upgrade gekregen met de Gen7 LP grafische processor. Verder beschikt het nieuwe model nog steeds over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB (+500GB) aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uitgebreid kan worden, WiFi en Bluetooth 4.0, een microUSB-poort en een keyboard dock met volledige USB 3.0-poort.

Prijzen en configuraties

Er zijn ook van de variant met Intel Z3775-processor twee configuraties te koop. De configuratie met 32GB aan opslaggeheugen heeft een adviesprijs van 349 euro, terwijl de configuratie met 64GB aan opslaggeheugen en een 500GB harddisk in het dock voor 449 euro gekocht kan worden. Ook is het belangrijk te vermelden dat alleen de nieuwe variant, uitgerust met de Intel Atom Z3775-processor, ook in het wit verkrijgbaar is.

Op de productpagina van de Asus Transformer Book T100TA vind je de laagste prijzen en daar hebben we onderscheid gemaakt tussen het nieuwe en het ‘oude’ model. Aangezien ze beiden dezelfde adviesprijzen kennen is het verstandig te letten op welk model je exact koopt.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.