Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T100TAM en T200TA vergeleken in video

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2014, 11:01 CategorieWindows

Asus is de laatste tijd erg druk met de lancering van nieuwe hybride tablets/laptops. Onlangs introduceerde de Taiwanese fabrikant verschillende nieuwe varianten van de Transformer Book T100TA en eerder deze week verscheen de nieuwe Transformer Book T200TA in de Nederlandse winkels. In onderstaande video worden twee nieuwe hybride modellen van Asus met elkaar vergeleken.

Asus Transformer Book T100TAM en T200TA

Eén van de nieuwe varianten van de alweer maanden terug gelanceerde Transformer Book T100TA is de Transformer Book T100TAM. Dit model is uitgerust met een iets snellere processor, een 10.1-inch display met een hogere helderheid en een metalen behuizing. Hoewel dit model nog niet in Nederland gelanceerd is kan de hybride tablet in Oost-Europa reeds gekocht worden voor prijzen tussen de 349 en 399 euro.

De Transformer Book T200TA kan sinds afgelopen week wel in Nederland gekocht worden. Dit model is de grotere broer van de Transformer Book T100TA, dankzij het 11.6-inch display. De tablet draait net als het hierboven genoemde model op een Intel Bay Trail Z3775-processor en beschikt over een 1.366 bij 768 pixels resolutie. Ook zijn beide hybriden tablets voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een 32-bit-versie van Windows 8.1. De T200TA heeft een adviesprijs van 399 euro.

Vergelijking

In onderstaande video hebben de collega’s van TLBHD de nieuwe Transformer Books met elkaar vergeleken. Hieruit kunnen we onder meer opmaken dat de tablets elkaar qua prestaties niet veel ontlopen, wat ook niet gek is aangezien de technische kant grotendeels overeenkomt. Wat betreft het display biedt de T200TA een iets hogere helderheid en is dus meer geschikt voor gebruik buitenshuis. Ook biedt het grotere model meer ruimte voor het keyboard en dus grotere toetsen voor een comfortabele laptop-ervaring. De accuduur van beide apparaten komt met 7 tot 8 uur aardig overeen.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Transformer Book T100TAM is nog niet in Nederland te vinden en het is nog onduidelijk of dit model wel in de Nederlandse schappen komt te liggen. Wel kun je nog steeds naar de winkel voor de eerste generatie Transformer Book T100TA, welke inmiddels een prijs van rond de 320 euro heeft. De Transformer Book T200TA kan reeds gekocht worden voor een prijs van 399 euro.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8
Asus Transformer Book T200 (T200TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.