Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus T100TAM met beter scherm en metalen behuizing duikt op

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2014, 11:16 CategorieWindows

Asus heeft de smaak goed te pakken wat betreft het lanceren van varianten van de populaire Transformer Book T100. We hebben inmiddels al een groot aantal versies de revue zien passeren, waaronder een 4G-versie en goedkopere versie met Windows 8.1 with Bing. In Nederland heeft Asus onlangs een nieuwe variant met een witte afwerking en een snellere processor gelanceerd.

Maar, daarmee is Asus nog steeds niet klaar want in het oosten van Europa is deze week wederom een nieuwe variant gelanceerd. Dit model gaat onder de naam Transformer Book T100TAM en is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van de T100TA. Het nieuwe model beschikt over een beter scherm, een nieuwe behuizing en een snellere processor.

De Asus Transformer Book T100TAM maakt gebruik van een Intel Atom Z3775-processor, een iets snellere chip dan de Z3740 die we in de originele versie terugzagen. Deze chip vinden we ook terug in de nieuwe variant die voor Nederland gelanceerd is. Het scherm heeft nog steeds een formaat van 10.1-inch en een resolutie van 1.366 bij 768 pixels maar de eigenschappen zijn verbeterd. Zo komen de kleuren natuurlijker over, zijn de zwarttinten dieper en ligt de helderheid hoger. Als laatste is de plastic behuizing vervangen voor een meer premium ogende en voelende metalen behuizing.

De overige specificaties komen overeen met de eerste generatie. Zo beschikt de T100TAM over 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een toetsenbord dock, USB- en HDMI-poorten en een microSD-kaartlezer. Het geheel draait op Windows 8.1-software. De collega’s van TLBHD hebben de Transformer Book T100TAM reeds aan een review kunnen onderwerpen en hebben onderstaande video gemaakt. Volgens de website ligt de prijs van het nieuwe model tussen de 349 en 399 euro.

Of en wanneer de Asus Transformer Book T100TAM naar Nederland is vooralsnog onduidelijk. Op dit moment ligt alleen de originele versie nog in de Nederlandse winkels, voor een prijs van rond de 320 euro.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.