Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus verklapt bestaan Fonepad 7 (FE7530CXG) met Intel Moorefield-chip

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 17:14 CategorieAndroid

IFA 2014 moet nog van start gaan maar Asus heeft vandaag het bestaan van één van de aan te kondigen tablets al verklapt. Op de Taiwanese website van de fabrikant is namelijk de nieuwe Fonepad 7 (FE7530CXG) al te vinden. Dit model is lichter en slanker dan zijn voorganger, en draait op de nieuwste generatie Intel Moorefield-processor.

Het overzicht van de Fonepad tablets die Asus de afgelopen maanden gelanceerd heeft zijn ook wij een beetje kwijt. Zo zijn er in onze tablet database inmiddels verschillende versies te vinden maar kan Asus nog niet zeggen welke modellen naar Nederland komen. Een opvolger voor de 7-inch Fonepad 7 staat echter al klaar.

Op de website van Asus is nagenoeg alle informatie over de nieuwe Fonepad 7 (FE7530CXG) te vinden. Dit model is net als zijn voorganger uitgerust met een 7-inch display en beschikt over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Het meest interessante is de processor want Asus maakt deze keer gebruik van een Intel Atomm Z3530-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz. Dit is de nieuwste chip van Intel, beter bekend als de Moorefield-processor.

Asus-Fonepad 7 (FE7530CXG)

Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, en Bluetooth en WiFi voor draadloze communicatie. Natuurlijk is de Fonepad 7 wederom een tablet die als smartphone gebruikt kan worden en ontbreekt dus het simkaart-slot met 3G-ondersteuning niet. De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de ZenUI-interface van Asus.

Over de prijs en exacte beschikbaarheid van de Asus Fonepad 7 (FE7530CXG) is nog niks bekend maar we verwachten volgende week tijdens IFA 2014 meer te horen van de Taiwanese fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.