Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bijna helft phablet-gebruikers gebruikt phablet als tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2014, 10:58 CategorieOnderzoek

Iets minder dan vijftig procent, 44 procent om precies te zijn, van de Nederlandse phablet-gebruikers gebruikt het apparaat als tablet. Een phablet is een soort grotere smartphone of een kleinere tablet; in elk geval de ideale combinatie tussen een smartphone en tablet. Dit onderzoek is uitgevoerd door Telecompaper, onder 200 Nederlandse phablet-gebruikers.

Voor 28 procent vormt de phablet de belangrijkste tablet, 16 procent gebruikt hem naast een andere tablet. 49 procent van de phablet-bezitters belt ook met zijn phablet naast het gebruik van internetapplicaties. Voor ruim een derde (35%) van de Nederlanders vormt de phablet de meest gebruikte smartphone, nog eens 14 procent gebruikt zijn phablet als tweede mobiele telefoon.

Tablet versus phablet

Eerder dit jaar waarschuwde marktonderzoeker IDC nog voor een daling van de tabletverkoop. Daar geeft het bedrijf twee redenen toe. De eerste is dat mensen langer met hun tablets doen dan vooraf voorspelt. En wanneer iemand een nieuwe tablet koopt, dan wordt het oude model aan een familielid gegeven. Phablets worden gezien als de tweede reden voor de verwachte daling. De populariteit van de ‘smartphone met een scherm groter dan 5.5 inch’ doen mensen zich afvragen waarom ze een grote tablet nodig hebben, wanneer zo’n handig en klein apparaat ook aan alle verwachtingen voldoet.

De stijgende populariteit van de phablet houdt voorlopig niet op. In 2013 zouden er meer dan twintig miljoen phablets zijn verscheept, wereldwijd. Dit jaar zou er in het eerste kwartaal al meer dan dertig miljoen stuk zijn verscheept — geen misselijke aantallen. In 2018 zullen dit er 120 miljoen zijn. Uit internationaal onderzoek door Accenture blijkt dat 57% van de consumenten van plan is dit jaar een smartphone aan te schaffen en daarvan zegt bijna de helft (48%) te kiezen voor een phablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.