Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blur-launcher plaatst apps direct op homescreen

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 9:47 CategorieAndroid

Met de gisteren uitgekomen Blur-launcher is het mogelijk om apps direct te gebruiken op je homescreen. Blur leunt stevig op Google Now; niet alleen qua concept, maar ook qua gebruikt, en bouwt er vrolijk op verder. De 1.0-versie laat goed zien wat Android-gebruikers in de toekomst kunnen verwachten van de launcer, maar het laat nog wel het één en ander te wensen over.

Uitgebreide Google Now

De Blur-launcher kun je zien als een uitgebreidere Google Now. Daar waar Google Now eigenlijk alleen gebruikmaakt van services van Google, zoals Gmail, Maps en je agenda, pakt Blur daar bijvoorbeeld nog Twitter bij. Zo ben je slechts een swipe of twee, drie verwijderd van je favoriete (ondersteunde) apps. Blur wordt gemaakt door Klinker, de jongens achter Evolve SMS en Talon, de Android Twitter-applicatie die er behoorlijk goed uitziet op een tablet. Op dit moment ondersteunt Blur nog niet heel veel apps, maar wel alvast de twee apps van dezelfde ontwikkelaar en simpele apps als een rekenmachine.

De app is overigens open source, zodat andere ontwikkelaars ook toegewijde screens voor een app kunnen maken en toevoegen aan Blur. Daarnaast ondersteunt de launcher nog een aantal andere ideeën die Android-gebruikers graag zouden terugzien in hun besturingssysteem. Neem bijvoorbeeld oplopende notificatieteller bij een specifieke app (zoals in iOS) of de optie custum icons te gebruiken. In de toekomst moeten de mogelijkheden nog uitgebreid worden en momenteel voelt de launcher daarom ook leeg aan. De recensies op de pagina van de app geven een zelfde indruk: mensen klagen dat de launcher niet goed werkt, direct vastloopt bij het opstarten en gewoonweg nog kaal is. Maar deze 1.0-versie geeft in elk geval een goede indruk voor wat nog allemaal komen gaat. Wij hopen dat het allemaal wel overzichtelijk blijft.

  • Blur
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.