Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dragon Quest IV nu uit op iPad en Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2014, 10:10 CategorieAndroid

De Japanse spellenbouwer Square Enix heeft Dragon Quest IV uitgebracht op Android en iOS. Dragon Quest IV is een traditionele role playing game en kost veertien euro. Dat is nogal een heftig prijskaartje voor een app, maar daar staan wel veertig uur gameplay en geen in-app-aankopen tegenover.

Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen werd voor het eerst uitgegeven op Nintendo Entertainment System in 1990, maar werd later, in vernieuwde versies, heruitgebracht op Sony’s PlayStation en Nintendo’s DS. In alle gevallen, net zoals de Android- en iOS-versies, is de game gelijk aan het origineel gebleven, maar heeft het wel een flinke nieuwe laag verf en wat extra content gekregen.

De wereld redden

In het spel ga je met een groep vrienden op pad om de wereld te redden (wat nogal een terugkerend thema in role playing games is). Anders dan andere Dragon Quest-spellen, is het spel opgedeeld in vijf (later is er nog een zesde toegevoegd) delen, waarin telkens de focus wordt gelegd op een ander personage. De game is behoorlijk uitgebreid in gameplay en schotelt de speler ruim veertig uur aan speeltijd voor.

De game wordt vooral bejubeld om zijn verhaallijn en hoe bijzonder het destijds was dat er niet één overkoepelend en rechtlijnig verhaal was, maar dus een opgedeelde verhaalstructuur waar alles netjes aan het einde aan elkaar gevlochten werd. Ook bevat Dragon Quest IV: Chaters of the Choses een aantal interessante personages, waarvan eentje later zijn eigen game gekregen heeft.

Grappig detail: toen Dragon Quest IV nét in de AppStore stond, bevatte de titel van de gamepagina een lelijke typo. Square Enix had de game ingestuurd als Dargon Quest IV. Daardoor konden sommige gamers het spel niet meteen terugvinden nadat het was uitgegeven.

  • Dragon Quest IV
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.