Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #59

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2014, 8:40 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een fraaie dagboek-app en een prullenbak-app.

Journey

Houd jij een dagboek bij maar zou je dit het liefst op je Android tablet doen? Dan mag de app Journey niet op je tablet ontbreken. Deze dagboek-app beschikt over een zeer fraai vormgegeven en gebruiksvriendelijke interface waarin je eenvoudig je ervaringen en gedachten op een leuke manier kwijt kunt. Volgens de makers nodigt het design je uit om je leven op (digitaal) papier te zetten, maar ook integratie van onder meer Markdown en Google Drive zijn altijd welkom. Natuurlijk kun je foto’s, kaarten, video’s en tekeningen toevoegen aan je dagboek, en er is een speciale nachtmodus ontwikkeld. Alle pagina’s van je dagboek zijn eenvoudig te printen, op te slaan als pdf of te delen met vrienden.

Journal

Joruney is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar voor sommige functies, waaronder de Markdown-integratie, moet een in-app aankoop gedaan worden.

 • Journey

Clarisketch

We hebben inmiddels al tientallen Android-apps voorbij zien komen waarmee je kunt schetsen of tekenen. Een nieuwe app, met extra functies, is Clarisketch. Deze app wil je voornamelijk helpen om iets dat in je hoofd zit op (digitaal) papier te krijgen. Er zitten verschillende functies in om al je creativiteit de vrije loop te laten maar de mooiste functies is wellicht dat je tijdens het tekenen spraakopnamen kunt maken. Zo kan diegene die jouw ideeën voorgeschoteld krijgt – of wanneer je zelf je schetsen terugkijkt – precies horen wat je gedachten bij de schetsen zijn. Je gedachteproces wordt zo samen met je schets opgeslagen.

Clarisketch-Android

De Clarisketch-app voor Android kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

 • Clarisketch

Dumpster

Sinds kort heeft Android een speciale prullenbak app, genaamd Dumpster, waarmee je weggegooide bestand gemakkelijk terug kunt halen nadat je die verwijderd hebt. Dat levert heel wat gebruikersgemak en minder stress op wanneer je per ongeluk iets verkeerds hebt verwijderd of wanneer je je bedenkt nadat je al iets verwijderd hebt. Het is echter wel zo dat Dumpster niet alle bestanden ondersteunt, maar de belangrijkste, zoals pdf, mp3, doc, avi, jpg, mp4, png en txt wel.

Dumpster is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Wil je van de banners af dan kost dit je 3 euro.

 • Dumpster

Prijsverlaging games en apps

Staat je vakantie voor de deur en ben je nog op zoek naar een paar leuke apps om tijdens jezelf vakantie niet te vervelen? Dan is dit goed nieuws, want Google heeft een groot aantal apps, waaronder diverse games, momenteel flink in prijs verlaagd.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Henri Roodveldt
  07 augustus, 2014 om 9:11

  Hi,

  Ik wil graag de aandacht vragen voor het volgende cross-over programma. Ik gebruik en ben erg tevreden over het functioneren ervan en zeker over de app. Het gaat om Trello.

  Trello is een prima organiser, die beschikbaar is voor alle platforms. Er zijn apps voor o.a. iOS, Android.

  Hiermee is het mogelijk om goed samen te werken met je eigen desktop, smartphone en tablet, maar ook met die van collega’s/anderen.

  De gratis programma’s functioneren uitstekend, een betaalde versie is niet nodig!

  Groet,
  Henri Roodveldt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.