Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #61

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 9:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer Microsoft OneNote en de nieuwe Flappy Bird.

Microsoft OneNote

Microsoft heeft de afgelopen week via een update OneNote geschikt gemaakt voor Android-tablets. Naast een nieuwe en verbeterde lay-out voor grotere schermen heeft Microsoft ook verbeteringen doorgevoerd voor zowel de handschriftherkenning als de opties voor het opmaken van notities en tekst. OneNote heeft verschillende interessante mogelijkheden zoals het scannen van foto’s of afbeeldingen om daar tekst van te maken (OCR), annoteren van PDF bestanden en uitgebreide stylus-ondersteuning. Natuurlijk wordt alles keurig synchroon met elkaar gehouden via OneDrive en is er een ruim aanbod om notities en zelfs notitieblokken met vrienden en familie te delen.

microsoft-one-note

Microsoft OneNote is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Microsoft OneNote

Swing Copters

In de kern lijkt Swing Copters ontzettend veel op Flappy Bird. Door eenmaal op het scherm te tappen, vliegt het mannetje met de propeller op z’n hoofd, dat daarvoor nog op de grond stond te wachten, de lucht in. Als een maniak vliegt-ie meteen één kant op en aan de speler is het de taak om hem in balans, dus zo recht als mogelijk, omhoog zien te krijgen. Met elke tap verander je de richting van het mannetje – net zoals je in Flappy Bird met een tap het vogeltje omhoog kon laten vliegen.Onderweg moet je een hoop obstakels zien te vermijden. Niet alleen de constructiepalen, maar ook de hamers (tenminste, we denken dat het hamers zijn) die onderaan die constructiepalen heen en weer swingen. Het doel in de game is precies hetzelfde als in Flappy Bird: zo ver als mogelijk zien te komen. Raak je iets, dan ben je af en begin je van voor af aan.

swing-copters-1

Swing Copters is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Met een kleine in-app-aankoop kun je de advertenties weghalen.

  • Swing Copters

Over

Over is een fotobewerkingsprogramma waarmee je gemakkelijk tekst en andere effecten kunt toevoegen aan je gemaakte foto’s. De app is gemaakt met tablets in het achterhoofd en biedt een aantal toffe features. Neem bijvoorbeeld de custom made lettertypes, de grappige, maar vooral mooie type artwork die je kunt toevoegen, een straks design en genoeg opties om via social media te delen. Daarnaast is het mogelijk om de grootte, de matheid en de tint aan de passen en kun je naar hartenlust het plaatje croppen. Het werkt ook allemaal heel simpel en wanneer je de app in gebruik neemt, merk je dat je moeiteloos door de interface heengaat en alles gemakkelijk terug kunt vinden.

over

De app is nu met vijftig procent korting te koop in de Google Play Store en kost 0,74 euro.

  • Over

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.