Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #62

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 14:46 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een schilder-app en een tekstverwerker-app.

Jotterpad

Als je op zoek bent naar een tekstverwerken voor je Android tablet maar het liefst een zo kaal en strak mogelijke app gebruikt dan is Jotterpad iets voor jou. Deze app is een echt pure tekstverwerker waarmee je overal en altijd snel documenten in een .txt-formaat aan kunt maken. Het handige is dat deze documenten door alle andere tekstverwerkingsprogramma’s geopend kunnen worden. De app beschikt over een schone en zeer gebruiksvriendelijke interface, een ingebouwd woordenboek, woorden- en letterteller, en ondersteuning voor onder meer Markdown-bestanden. De focus ligt puur op het geschreven woord, zonder afleidingen.

Jotterpad

Jotterpad is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar voor sommige opties en mogelijkheden moet een in-app aankoop gedaan worden.

  • Jotterpad

Painter Mobile

Schilder of teken je graag en wil je jouw creativiteit uiten op een Android tablet? Dan is de app Painter Mobile echt iets voor jou. Er zijn in de Play Store veel Paint-apps te vinden maar deze mobiele versie van Corel’s Painter-programma is één van de betere. De app biedt een groot aantal kwasten en tools, ondersteuning voor 20 lagen tegelijkertijd, ondersteuning voor gestures en zelfs integratie van Wacom-styli. Een zeer complete en fraai vormgegeven applicatie voor de echte digitale artiest of diegene die zichzelf nog wil ontdekken.

Painter-Mobile

De Painter Mobile-app voor Android is gratis te downloaden maar veel tools zijn alleen te gebruiken na een in-app aankoop.

  • Painter Mobile

ShareConnect

Er zijn in de Google Play Store al diverse apps te vinden die je remote-desktop mogelijkheden bieden. Dit houdt in dat je jouw pc of Mac op afstand kunt bedienen met je tablet. ShareConnect is een compleet nieuwe app die dit ook doet maar daarnaast beschikt over interessante extra features, waaronder een geïntegreerde file browser met Office-ondersteuning. De ontwikkelaar geeft aan dat zowel de app als je programma’s en bestanden geoptimaliseerd worden voor de weergave op een tablet. Er is dan ook volledige ondersteuning voor bediening middels de vingers.

ShareConnect

De Android-app van ShareConnect en bijbehorende desktop-apps werken met Windows- en Mac-computers, en zijn op dit moment gratis te downloaden.

  • ShareConnect

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.