Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #56

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2014, 9:15 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week onder andere een app waarmee je todo-lijstjes kunt maken.

Plane Finder HD

Wie vlakbij een vliegveld woont heeft iets speciaals met vliegtuigen. Elke keer als zo’n bakbeest langskomt ben je toch benieuwd waar het vliegtuig heen vliegt. Met de app Plane Finder weet je dat exact. De app biedt een kaart waarop je alle vliegtuigen kan zien die rondvliegen in het luchtruim. Door op een vliegtuig te tikken krijg je meer informatie, zoals bestemming, foto’s, de snelheid en hoogte en aankomsttijden. Misschien wel de mooiste feature van de app is de AR-mode. Daarmee activeer je de camera en kun je het luchtruim afscannen opzoek naar vliegtuigen.

Plane Finder HD

Plane Finder HD is voor €4,49 te downloaden in de App Store. Er is ook een gratis versie beschikbaar.

 • Plane Finder HD

Clear

Er zijn honderden todo apps beschikbaar in de app store, maar Clear steekt er wat mij betreft met kop en schouder bovenuit. De app doet maar een ding en is daar ontzettend goed in: todolijstjes maken. De app heeft geen moeilijke instellingen of andere frutsels, en ziet er ook nog eens verdomd goed uit. Sinds ik Clear gebruik ga ik bovendien ook een stuk zinvoller met m’n tijd om. Een aanrader dus.

Clear

Deze app kost €4,99 in de App Store.

 • Clear

GIFwrapped

Er is weinig leuker dan een GIF battle met vrienden. Even geen getypte woorden naar elkaar sturen, maar alleen GIFS, die bewegende plaatjes. Met de app GIFwrapped kun je een eigen bibliotheek met de beste GIFS maken, zodat je meteen een reactie kunt sturen. Met de app kun je nieuwe GIFS zoeken via Giphy en ze opslaan. Er is ook een Dropbox mogelijkheid zodat je verzameling op al je apparaten te bekijken is. De maker heeft bovendien ontzettend veel humor, wat je terug kunt lezen in de beschrijvingen wanneer er een nieuwe update beschikbaar is voor de app.

GIFwrapped

GIFwrapped is gratis te downloaden.

 • GIFwrapped

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Rudy
  06 augustus, 2014 om 13:02

  ik gebruik clear al een tijdje op mijn iphone als boodschappen lijstje.
  even door de keuken vink aan wat er nodig is in de vooraf gemaakte lijst en vink in de supermarkt weer weg wat ik pak ideaal vergeet nooit meer wat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.