Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox voor Android brengt nieuwe zoekfunctie en Nederlandse taal

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2014, 10:23 CategorieAndroid

Hoewel de concurrentie op het gebied van clouddiensten alsmaar heviger wordt is Dropbox nog steeds één van de meestgebruikte diensten. Dropbox biedt gebruikers ruimte in de cloud om media en documenten op te slaan en deze te synchroniseren met alle apparaten. Deze week krijgt de Dropbox-app voor Android een grote update waarmee een nieuwe zoekfunctie en de Nederlandse taal toegevoegd wordt.

Voor Nederlandse gebruikers is het interessant om te weten dat de nieuwste versie van Dropbox ondersteuning biedt voor de Nederlandse taal. Dit houdt eigenlijk in dat de app compleet in het Nederlands werkt, al zal de engelse taak voor veel Nederlanders geen probleem zijn.

Daarnaast kunnen Word-documenten, PowerPoint-presentaties en PDF-bestanden voortaan direct als preview getoond worden op je Android smartphone of tablet. Dit betekent dat je voortaan bestanden kunt bekijken, en er in kunt scrollen en zoomen, zonder de Dropbox-app hiervoor te hoeven verlaten. De nieuwste versie van Dropbox voor Android brengt ook de mogelijkheid om ‘view-only’ beperkingen aan gedeelde mappen toe te voegen zodat je meer controle hebt over wat andere wel en niet met mappen en bestanden kunnen doen.

De laatste verbetering vinden we in de zoekfunctie van de app, welke volgens Dropbox een stuk intelligenter geworden is. Het moet makkelijker worden om bestanden en media te vinden in je Dropbox-mappen, onder meer door te zoeken in specifieke mappen of de hele Dropbox-map. Ook wordt je zoekgeschiedenis onthouden, worden er suggesties gedaan wanneer je de naam van een bestand niet meer helemaal weet en worden de namen van overeenkomende mappen of bestanden gemarkeerd terwijl je zoekt.

De update voor Dropbox voor Android wordt in fasen uitgerold. Via onderstaande link kun je de app voor je Android tablet of smartphone downloaden.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.