Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste aanwijzingen voor komst Lenovo Yoga 3 Pro duiken op

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2014, 15:41 CategorieWindows

Als je onze lijstjes met de beste tablets van dit moment weleens doorgenomen hebt dan zul je gezien hebben dat Lenovo op het gebied van Windows 8 goed vertegenwoordig is. De Chinese fabrikant heeft diverse uitstekende Windows 8 convertibles en hybriden op de markt, waaronder de vorig jaar gelanceerde Lenovo Yoga 2 Pro. Dit model krijgt mogelijk binnenkort een opvolger.

Bij de Indonesische instantie Postel is deze week de eerste aanwijzing voor de komst van de Lenovo Yoga 3 Pro opgedoken. We kunnen er helaas alleen uit opmaken dat het apparaat als laptop omschreven wordt en dat dit de naam is die Lenovo er officieel aan verbonden heeft. Wat betreft de specificaties blijft het gissen maar we mogen er van uitgaan dat Lenovo de convertible weer wat slanker, lichter en sneller maakt.

De Lenovo Yoga 3 Pro is waarschijnlijk weer eenzelfde type convertible als zijn voorganger. Dit betekent dat het scherm 360 graden te draaien is waardoor het apparaat in verschillende modi gebruikt kan worden. Zo is er een tabletmodus wanneer het display op het toetsenbord ligt en een tent-modus voor bijvoorbeeld het geven van een presentatie of het kijken van een film. De kans is groot dat het nieuwe model is uitgerust met Windows 8.1-software en draait op een nieuwe generatie processor van Intel.

De Lenovo Yoga 2 Pro (review), welke nog steeds in Nederland te koop is voor iets meer dan 1.200 euro, komt in verschillende configuraties, allen voorzien van een 13.3-inch display met een 3.200 bij 1.800 pixels resolutie. Verder zijn de modellen voorzien van en Intel Core Haswell-processor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, maximaal 512GB aan opslaggeheugen, USB 2.0- en USB 3.0-poorten, Bluetooth en een microHDMI-poort.

De verwachting is dat Lenovo de derde generatie Yoga Pro begin september tijdens IFA 2014 aankondigt. Tablets Magazine is hierbij aanwezig en zal verslag doen vanaf de beursvloer.

  • Delen:
Lenovo Yoga 3 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.