Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste abonnementsdienst voor e-boeken beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 10:55 CategorieApplicaties

De eerste abonnementsdienst voor e-books beschikbaar, Elly’s Choice is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlanders veellezers. Deze abonnementsdienst is een samenwerking van uitgevers Veen Bosh & Keuning en Dutch Media. Dit is de eerste en enige dienst van zijn soort in Nederland.

Elly’s Choice – Iedere maand 10 e-boeken

Het is geen all you can eat zoals Spotify of Netflix, maar voor het abonnementsbedrag van 2,99 euro per maand heb je als gebruiker toegang tot 10 boektitels. De digitale boeken zijn te downloaden op e-readers en tablets. Deze eerste maand zijn de volgende boeken beschikbaar:

 • Saskia Noort, Debet
 • Nicci French, Blauwe Maandag
 • Herman Koch, Zomerhuis met zwembad
 • Jill Mnasell, Huisje Boompje Feestje
 • Suzanne Hazenberg, Thriller
 • Natache de Rosnay, De Belofte van Odessa7.
 • Nina George, De Boekenapotheek aan de Seine
 • Auke Hulst, Kinder van het Ruige Land
 • Christine Otten, Om Adem te Kunnen Halen
 • Grame Simsion, Het Rosie Project

Zoals je kan zien zijn het dus niet per se de allernieuwste boeken op de markt, natuurlijk wordt er wel naar gestreefd zogenaamde top-titels aan te kunnen bieden. Kijkend naar het aanbod van deze maand zit het daarmee wel goed. Naast de 10 boeken biedt Elly’s Choice ook een digitaal tijdschrift met recensies van de aangeboden boeken en interviews. Ook worden er kortingen van 25% geboden op verschillende titels. Elly’s Choice is ook in onderhandeling met fabrikanten van tablets om de dienst te promoten, Samsung lijkt een van de eerste te zijn die de dienst zal aanbieden via hun tablets.

Het is ons op dit moment niet duidelijk hoe de beveiliging van de digitale bestanden verzorgd zal zijn, en of er speciale softwarematige ondersteuning nodig is van het het apparaat waarmee je de boeken wilt lezen. Met andere woorden, we weten nog niet welke tablet en vooral e-readers ondersteund worden.

In het buitenland zijn er meer van dit soort diensten beschikbaar, vaak volgen die dan wel het Spotify/Netflix model, waar het aanbieden van zoveel mogelijk boeken de voorkeur heeft over het maken van een selectie. Wij zijn erg enthousiast over het beschikbaar komen van deze eerste e-boekendienst.

Update

Samsung heeft inmiddels via een persbericht bevestigd dat gebruikers van de nieuwe Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 een maand gratis gebruik mogen maken van Elly’s Choice.

Uit onderzoek van Futuresource Consulting uit 2014 blijkt dat de helft (48%) van leesliefhebbers een tablet gebruikt om te lezen. De haarscherpe beeldkwaliteit van de Galaxy Tab S en de speciale leesmodus zorgen voor een prettige leeservaring. Elly’s Choice maakt het lezen op een tablet nóg leuker en gemakkelijker. Gebruikers van de Galaxy Tab S krijgen een maand Elly’s Choice ter waarde van € 100,- aan e-books cadeau.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.