Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Fabrikanten mogen Windows Phone gebruiken op tablets

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2014, 10:51 CategorieMicrosoft

Fabrikanten van tablets hebben straks nog een extra keuze als het gaat om de beslissing op welk besturingsysteem hun nieuwe kleine tablet gaat draaien want vanaf nu staat Microsoft het toe om ook Windows Phone 8.1 te gebruiken op kleine tablets. Dus fabrikanten kunnen kiezen uit Android, Windows RT, en Windows Phone. Indien er een Intel-processor gebruikt wordt ligt zelfs het echte Windows binnen de mogelijkheden. Verwarrend? Jep.

Windows Phone op een kleine tablet

Als een tablet met een scherm tussen de 6.01 en 7 inch en een resolutie van 1280 x 768 pixels heeft dan staat Microsoft het vanaf toe om Windows Phone 8.1 te gebruiken als besturingssysteem. De tablet hoeft dan geen telefoonfuncties te hebben want Microsoft maakt een speciale versie van Windows Phone beschikbaar zonder de Phone functies… Tot nu toe zijn alleen smartphones uitgerust met Windows Phone.

Maar waarom?

Wat ons betreft is dit het zoveelste signaal dat Windows RT op een doodlopend pad zit, hoe hard dat ook ontkend wordt door Microsoft zelf. Het lijkt mij een kwestie van tijd tot Windows Phone ook schermresoluties en afmetingen die groter (en beter) zijn dan de huidige beperkingen ondersteunt, en in combinatie met de nieuwe Windows RT app compatibiliteit voor Windows Phone 8.1 lijkt de eerste stap om Windows RT en Windows Phone samen te voegen genomen te zijn. Wat in onze ogen overigens helemaal niet zo’n slecht plan is. Zeker met de opkomst van de populariteit van phablets is het een goed om een duidelijke optie voor die markt te hebben. Maar zo ver is het dus (nog) niet. Voor nu is er weer een extra versie van Windows op de markt moet de tijd uitwijzen of er überhaupt fabrikanten zijn die zich hieraan willen wagen, want Windows RT zelf wordt nu al door niemand meer gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.