Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fuhu onthult ’s werelds grootste tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2014, 9:35 CategorieAndroid

Fuhu, een technologiebedrijf dat zich met name richt op kindervriendelijke producten, onthult de Fuhu Nabi Big Tab. De Fuhu Nabi Big Tab wordt uitgebracht in twee versies: eentje met een twintig inch-scherm en eentje met een Full HD 24 inch display. Deze tablet is gemaakt met het idee de gezinsdynamiek te verhogen door dingen te delen gemakkelijker te maken.

Kinderen en volwassenen

Beide tablets worden geleverd met een handige stand, zodat de Big Tablet rechtop te zetten en daardoor comfortabel neergezet kan worden. Aan boord zitten quadcore NVIDIA Tegra 4-processors en zestien gigabyte aan ruimte. De Big Tablet draait op Android 4.4.4, maar heeft daar overheen Fuhu’s eigen Blue Morpho operating system gebouwd. Er is ook de mogelijkheid om tussen twee modes op de tablet te switchen: de Fuhu Nabi Big Tab heeft er een voor kinderen en een voor ouders — in de mode voor ouders draait de tablet een standaard versie van Android en hier kunnen vaders en moeders allerlei instellingen voor de ‘nabi mode’ vinden. De nabi mode is de mode voor kinderen en die hebben enkel toegang to specifieke apps.

Kinderen hebben toegang tot games, films en boeken, maar ook educatieve apps waarmee ze kunnen rekenen, leren lezen en leren schrijven. Bovendien hebben de kids toegang tot tekenfilms van onder andere Disney en Cartoon Network en klassieke bordspellen als dammen en schaken of spelletjes waar je een betere reactievermogen voor moet hebben, zoals air hockey. Om het helemaal pedagogisch verantwoord te houden, bevat de Big Tab in nabi mode een muntensysteem waar kinderen muntjes kunnen verdienen door goede daden te verrichten (zoals klusjes klaren of sommen leren). Die muntjes kunnen ze gebruiken om toegang te krijgen tot entertainment-apps — uitgekozen door de ouders.

Er zijn wel twee nadelen aan deze tablet: niet alle Android-apps zijn geoptimaliseerd voor zo’n groot scherm en de batterij van het ding gaat nog geen dertig minuten mee; de tablet moet dus altijd met de stekker in het stopcontact. Dat werkt het idee van een tablet toch wel een beetje tegen.

 • Delen:

Reacties

 1. martijn
  02 november, 2015 om 18:28

  Kunt u mij misschien vertellen waar ik een Nabi big tab 24 inch kan laten repareren in Nederland ???

  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Martijn Eyer

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.