Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen grote updates meer voor Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2014, 9:54 CategorieWindows

In tegenstelling tot wat de geruchten ons de afgelopen weken hebben doen geloven komt Microsoft dit jaar niet meer met een grote update voor Windows 8.1. Het bedrijf uit Redmond houdt het bij relatief kleine maandelijkse updates, waarna we in 2015 de volgende Windows-versie kunnen verwachten.

Via zijn eigen blog laat Microsoft deze week weten dat we geen Windows 8.1-update meer hoeven te verwachten. De laatste grote update voor het besturingssysteem was Windows 8.1 Update 1 en er gingen al een tijdje geruchten over Windows 8.1 Update 2 die in augustus uitgerold zou worden.

Microsoft houdt het echter bij relatief kleine updates die elke maand uitgerold worden, precies zoals de softwaregigant al een tijdje doet voor bugfixes en kleine aanpassingen. Deze updates worden onder de noemer ‘Patch Tuesday’ uitgebracht en verschijnen op elke tweede dinsdag van de maand.

Volgende week verschijnen de updates voor augustus en deze brengen met name verbeteringen voor apparaten die over een touchpad beschikken. Na de update kan het touchpad actief gehouden worden wanneer er een muis gebruikt wordt. Ook worden er extra mogelijkheden voor de rechtermuisklik van het touchpad toegevoegd en kunnen elementen op het scherm middels het touchpad versleept worden. Daarnaast krijgen Windows 8.1-apparaten een update waardoor ze als Miracast wireless display receiver gebruikt kunnen worden.

De verwachting is dat Microsoft in april van volgend jaar de eerste grote update voor het besturingssysteem uitrolt. Deze update gaat onder de codenaam Threshold maar krijgt waarschijnlijk de officiële naam Windows 9. Deze update moet onder meer een nieuw startmenu brengen en wordt adaptief zodat op elk apparaat de meest optimale weergave van de software getoond wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.