Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geometric Music: muziek maken met geometrische vormen

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2014, 10:39 CategorieAndroid

Als je altijd al eens muziek hebt willen maken, maar daar de nodige vaardigheden voor mist, dan kun je je misschien wagen aan de app Geometric Music. Deze app stelt  gebruikers in staat muziek te maken met geometrische vormen en de geluiden die jij toevoegt aan de mix.

Om nou te stellen dat Geometic Music in staat is melodieuze tonen te produceren, is te ver gezocht. De app is gemaakt door twee jongens, Gaëtan Libertiaux en Gaël Bertrand, die graag wilden leren beatboxen, maar daar feitelijk te lui voor waren om te leren. Het resultaat van die luidheid, is Geometric Music, waar je dus op gemakkelijke wijze simpele tunes kunt produceren.

Simpele handeling, tof effect

De app toont een aantal te bewerken lagen op het scherm die dus heel simpel te bewerken zijn met de geometrische vormen. Dat is echt een verademing als je het vergelijkt met professionele software – hoewel je daar uiteraard veel meer mogelijkheden hebt, is dit veel gemakkelijker en zelfs intuïtiever in gebruik te nemen. Door die geometrische vormen te gebruiken bij zo’n laag, hoor je direct wat het effect van je handeling is. Superhandig. Met de cirkel, driehoek, vierkant en zeshoek pas je binnen no-time de snelheid, het ritme en het volume aan.

Eerst neem je een geluid op; dat kan een klap met je handen zijn, bijvoorbeeld. Vervolgens kies je welke vorm daarbij past. Het rondje speelt het geluid eenmalig af, de driehoek drie keer, vierkant vier keer en de zeshoek, ja, zes keer. Vervolgens houd je in de gaten waar het geluid zich precies bevindt op de geometrische vorm. Heb je de vorm groot gemaakt, dan moet het geluid een langere afstand afleggen. Vervolgens neem je nog een geluid op, kies je de vorm en de grootte en plaats je hem ergens waarvan jij vindt dat-ie past. Je kunt zelfs de audio omdraaien en oversturen.

En dat is eigenlijk alles. Het is wellicht geen volwaardige vervanger voor een mix-programma, maar het is wel enorm tof om te horen hoe de opgenomen geluiden samen kunnen komen met wat simpele handelingen. De app is nu uit voor iPad en Android.

  • Geometric Music
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.