Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP werkt aan grote HP Slate Pro tablet met 12.5 inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2014, 10:12 CategorieAndroid

Op dit moment is het Samsung die met de de Galaxy TabPro 12.2 de grootste Android tablet op de markt heeft, in ieder geval als het we hebben over A-merken en apparaten die ook voornamelijk als tablet ontworpen zijn. Het lijkt erop dat Samsung deze positie straks moet delen aan HP. Volgens recente benchmark-resultaten werkt het bedrijf uit Palo Alto aan een Android tablet met 12.5 inch beeldscherm

HP Slate Pro 12 – 12.5 inch scherm en Snapdragon 800

Volgens een recent resultaat op GFXBench bestaat er een HP tablet met een groot 12.5 inch display. Het scherm heeft een resolutie van 1600 x 1200 en daarmee dus een beeldverhouding van 4:3, nog steeds de uitzondering als we kijken naar Android tablets. 16:9 of 16:10 beeldverhoudingen zijn veel populairder onder Android fabrikanten. De HP Slate Pro 12 draait op een Snapdragon 800 quad-core processor (2.2 GHz) in combinatie met een Qualcomm Adreno 330 grafische chipset en 2GB aan werkgeheugen. De tablet is volgens de benchmark voorzien van Android 4.4.2 KitKat.

GFXBench is doorgaans een vrij betrouwbare bron als het gaat om het vinden van nieuwe tablets, maar de benchmarksoftware wordt ook gebruikt om prototypes te testen die het niet per se tot een publieke lancering maken. Het is ook mogelijk dat de naam van een tablet genept wordt om techreporters op het verkeerde been te zetten… Of deze tablet dus ook daadwerkelijk bestaat en ook een lancering mee gaat maken is nog maar de vraag. Maar met HP’s recente push op tablet gebied en de combinatie met hun zakelijke productaanbod lijkt een dergelijk apparaat ons niet heel ver buiten de mogelijkheden te liggen. En we weten dat HP niet bang is te experimenteren met nieuwe en afwijkende producten, zoals je kan lezen in de recente review van de HP Slatebook 14.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.