Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei werkt aan Ascend Mate 3’

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2014, 17:11 CategorieAndroid

Als we de twee gelekte foto’s mogen geloven, dan zou het nog wel eens zo kunnen zijn dat fabrikant Huawei op dit moment werkt aan de phablet Ascend Mate 3. De phablet zou onder andere een 6.1 inch scherm meekrijgen en begin deze herfst al moeten uitkomen. Het is niet bekend of dat meteen wereldwijd is.

Volgens een ‘industry insider’ zou deze phablet gebruikmaken van de vingerafdruktechnologie van Synaptics. Dat is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in human interface solutions, zoals zij het zelf mooi verwoorden. De producten die het bedrijf onder andere levert, aan bedrijven als Apple, Samsung, HTC en Lenovo, zijn touchpads en touchscreens voor laptops, afstandsbedieningen, muziekdragers, smartphones en tablets.

huawei-mate-3

Huawei D3

De nieuwe phablet van Huawei, nu beter bekend als de Huawei D3, zou vermoedelijk het vlaggenschip van het bedrijf moeten worden en, wanneer het eenmaal op de markt is gebracht, de Mate 3 genoemd worden. Naast het grote scherm van net iets meer dan zes inch, heeft de D3 een Kitrin 920 octacore-processor, met een kloksnelheid van 1.8 GHz. Wanneer het ergens in de herfst moet uitkomen, waarschijnlijk al in september, krijgt het twee versies: eentje met een 2K-scherm en eentje met een Full HD-scherm.

huawei-mate-3_2

Daarnaast is er ook nog een verschil in werkgeheugen. De eerste versie krijgt twee gigabytes en de andere drie gigabytes werkgeheugen. De camera’s zullen in beide gevallen gelijk blijven. De Mate 3 heeft aan dertien megapixel-camera aan de voorkant en eentje van maar liefst vijf megapixels aan de binnenkant. De Mate 3 zal ook op Android 4.4.2 draaien en 4G LTE ondersteunen. Huawei gaat zelf zorgen voor een aantal specifieke apps; welke zijn alleen nog onbekend. En als de releasedatum van september klopt, dan zou het bedrijf er goed aan doen nu al met de productie gestart te zijn.

Momenteel kun je in Nederland nog steeds naar de winkel voor de Huawei Ascend Mate, een 6.1-inch phablet met Android Jelly Bean-software.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.