Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samenwerking Intel en Unity stelt developers in staat stoerdere games te maken

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 10:32 CategorieHardware

Via een persbericht heeft Intel laten dat het samen met Unity Technologies nieuwe tools beschikbaar gaat maken voor game-developers. Dat moet natuurlijk in stoerdere games resulteren!

Intel is zonder meer bezig met een enorm sterke comeback. Waar ze een paar jaar geleden de slag om de mobiele processor markt volledig gemist leken te hebben, hebben ze zich de afgelopen twee jaar sterk teruggevochten. Het meest opvallende is dat ook Android apparaten hier een sterke rol in hebben gespeeld, en de strategie dus niet volledig dreef op nieuwe mobiele Windows apparaten. In de tablet reviews hier op Tablets Magazine zijn we we de Intel processoren ook al meer dan eens tegengekomen. Over de snelheid en het energieverbruik hebben we ondertussen nog maar weinig meer te klagen, maar een gaming-beest konden we de tablets nooit noemen. Daar gaat Intel dus vanaf nu hopelijk verandering in brengen, deze samenwerking met Unity is in ieder geval een stap in de goede richting.

Unity is een platform/engine waar zowel 2D als 3D games in kunnen worden geschreven. Het platform is erg krachtig en heeft met de juiste optimalisaties mogelijkheden tot weergave van extreem indrukwekkende graphics.

Het doel dat Intel zichzelf stelde om 40 miljoen tablets te verkopen in 2014 lijkt niet gehaald te worden, maar met deze stap geven het bedrijf zichzelf een betere kans voor volgend jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.