Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel geeft meer informatie over Core M Broadwell-processors voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2014, 9:29 CategorieHardware

Intel probeert de tabletmarkt al maanden te veroveren, onder meer met de inmiddels veelgebruikte Bay Trail-processor. Deze zien we terug in een groot aantal Android- en Windows-tablets. Maar, de Amerikaanse chipfabrikant werkt al aan een nieuwe generatie krachtige processors die onder de naam Core M Broadwell gaan. Deze week heeft Intel meer informatie over de chips naar buiten gebracht.

Intel Core M-processors

De Core M-processors van Intel, onderdeel van de Broadwell-familie, zijn de opvolgers van de Core I-processors in de Haswell-familie. De chips zijn bedoeld voor tablets, laptops en hybride apparaten die krachtige prestaties moeten combineren met zo min mogelijk energieverbruik. De chips worden op 14nm geproduceerd en maken gebruik van passieve koeling.

Passieve koeling

Vooral dit laatste element, de passieve koeling, gaat grote voordelen voor tablets bieden. Tot nu toe moeten tablets, laptops en hybride apparaten die beschikken over een Core I-processor namelijk actief gekoeld worden. De Microsoft Surface Pro 3 is één van de tablets met een Core Haswell-processor en hoewel de tablet zeer dun is, is er nog altijd ruimte nodig voor een actief koelsysteem.

Intel-Core-M-broadwell

Betere prestaties

Maar, dat is niet alles want de Core M-processors zijn volgens Intel in alle opzichten beter dan hun voorgangers. De chips moeten zevenmaal betere grafische prestaties bieden dan de Core-processors uit de Haswell-familie en reguliere computertaken moeten tweemaal zo snel uitgevoerd worden. Daarbij zijn de processors een stuk energiezuiniger waardoor de batterijduur verlengd kan worden of een kleinere accu in een tablet verwerkt kan worden.

Transformer Book T300 Chi

De eerste hybride tablet/laptop die op een Core M-processor draait hebben we overigens al een keer voorbij zien komen. Asus toonde tijdens Computex 2014 de Transformer Book T300 Chi al aan het publiek. Dit apparaat heeft een formaat van 12.5-inch maar is door het gebruik van deze processor maar 7 millimeter dik. De hybride tablet/laptop, draaiend op Windows 8, wordt dan ook passief gekoeld.

Intel geeft aan dat de eerste tablets, hybride apparaten en laptops die gebruikmaken van een Core M Broadwell-processor voor het einde van dit jaar nog in de winkels moeten liggen. Het gaat om zowel Android- als Windows 8-tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.