Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo Aura H2O: de eerste waterdichte e-reader

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 10:21 CategorieHardware

We zagen hem eerder deze maand al voorbij komen maar vandaag heeft Kobo de nieuwe Aura H2O officieel aangekondigd. De e-reader doet veel denken aan de Aura HD maar is waterdicht.

Kobo Aura H2O

Volgens Kobo, momenteel één van de grootste spelers op het gebied van e-readers, lezen veel mensen boeken in bad of aan het zwembad. Om ook in deze situaties zonder zorgen digitale boeken te kunnen lezen is de Aura H2O ontwikkeld. Dit toestel moet een val in het zwembad of bad overleven, en kan ook tegen spatwater. Daarbij is het toestel stofdicht waardoor ook op het strand gelezen kan worden.

Kobo-Aura-h2o

Als we kijken naar de specificaties wordt duidelijk dat we te maken hebben met een nieuwe variant van de populaire Kobo Aura HD. Ook de Aura H2O beschikt over een 6.8-inch display met een resolutie van 1.430 bij 1.080 pixels en verlichting waardoor lezen in het donker tot de mogelijkheden behoort. Verder is de e-reader voorzien van een 1GHz processor, 4GB aan intern opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en een accu die twee maanden op een volle lading mee moet gaan. Het toestel weegt 233 gram en is in het zwart afgewerkt.

Prijs en beschikbaarheid

De Kobo Aura H2O moet vanaf 1 oktober in de winkels liggen voor een prijs van 180 euro. Onze ervaringen met zijn voorganger lees je in de Kobo Aura HD review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.