Lenovo presenteert nieuwe 6 inch Vibe Z2 Pro phablet

06 augustus 2014 2 Minuten 1 Reacties
Lenovo-Viba-Z2-Pro

Lenovo heeft een nieuwe phablet gepresenteerd; de Vibe Z2 Pro met 6 inch hoge resolutie scherm, snelle processor en een indrukwekkende camera.

De wereld van de phablets is een levendige. Met regelmaat worden er nieuwe interessante producten gelanceerd en een apparaat als de Samsung Galaxy Note 4 houdt de gemoederen van menig techblogger en gadgetfreak alweer een paar maanden bezig. Lenovo is in Europa niet een enorm grote speler in de smartphone- of phabletmarkt maar doet met name in China goede zaken. Gisteren heeft het bedrijf hun nieuwste phablet aan het publiek getoond: de Vibe Z2 Pro.

Lenovo Vibe Z2 Pro

De Lenovo Vibe Z2 Pro is een phablet met een 6 inch scherm. Dit nieuwe toestel hoort aan de high-end kant van de range, iets dat als nel duidelijk wordt als we de rest van de specificaties bekijken, mocht de toevoeging van “Pro” in de naam nog niet genoeg zijn. Het 6 inch IPS paneel heeft een hoge resolutie van 2560 x 1440 pixels en voor de processor is gekozen voor de Snapdragon 801 quad-core SoC. Deze snelle processor heeft een kloksnelheid van 2.5GHz en moet in combinatie met de 3GB RAM voor extreem indrukwekkende prestaties zorgen. De Lenovo Vibe Z2 Pro is verder voorzien van 32GB opslaggeheugen, uit te breiden via een MicroSD kaartje, en heeft een flinke 4000 mAh accu. Dit zit allemaal verwerkt in de een opvallend dunne behuizing van maar 7.7 mm.

De Lenovo Vibe Z2 Pro draait op Android 4.4 KitKat en het onderliggende Android systeem wordt natuurlijk ‘opgeleukt’ door Lenovo’s eigen Vibe 2.0 skin.

Lenovo Vibe Z2 Pro – Video

Lenovo Vibe Z2 Pro – Camera

Naast de bovengenoemde specificaties die indrukwekkend zijn te noemen is er nog een onderdeel dat opvalt. De Lenovo Vibe Z2 Pro krijgt namelijk een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. In combinatie met een dual LED flash-systeem moet deze Lenovo Vibe Z2 Pro in staat zijn om prachtige mooie foto’s te nemen, iets dat we persoonlijk graag snel zouden testen.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Op dit moment is er nog een informatie beschikbaar of en wanneer deze Lenovo Vibe Z2 Pro naar Nederland komt. Ook over de prijs is nog niets bekend, maar kijkend naar de specificaties verwachten we een prijs van rond de 600 euro.

Reacties (1)