Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G3-software naar alle LG-telefoons en -tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 14:53 CategorieAndroid

Smartphone- en tablet-fabrikant LG is voornemens alle toekomstige producten, zowel goedkopere als duurdere apparaten, te voorzien van dezelfde ‘user experience’ als die op de LG G3-smartphone. Daarnaast worden er ook enkele oudere toestellen voorzien van een update, die sinds midden dit jaar zijn uitgebracht door de Zuid-Koreaanse fabrikant.

LG G3 UX

De interface van de LG G3, genaamd UX, wordt vooral geprezen om zijn toegankelijkheid en het begrijpbaar maken van lastig te gebruiken functies. Dat is voornamelijk de reden van LG het plan bedacht heeft deze software dus veel breder uit te geven. Als voorbeeld geeft de Zuid-Koreaanse fabrikant dat de camera-app echt alleen de meest gebruikte functies direct in beeld brengt, zodat je hem gemakkelijk in gebruik kunt nemen. Touch & Shoot is één van die functies, waar gebruikers met een simpele tap op het scherm de camera kunnen laten focussen en direct de foto laten maken. Dit wordt onderdeel van de nieuwe standaard, die we dus ook op tablets terug gaan zien in de toekomst.

Als tweede voorbeeld geeft LG het toetsenbord, dat ‘leert’ welke woorden je vaak gebruikt en daardoor de kans verkleind dat je het de keren erna fout spelt wanneer je net naast een letter tapt. Ook kan het toetsenbord worden aangepast met anders gepositioneerde knoppen — zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om vaak gebruikte leestekens, die vaak achter één of twee knopjes verborgen zitten, een meer prominentere positie te geven, waardoor het toetsenbord dus uiteindelijk gemakkelijker in gebruik te nemen is. Wanneer LG de update voor Android uitrolt, is echter nog niet bekendgemaakt.

LG heeft onlangs de nieuwe G Pad-serie geïntroduceerd. Deze bestaat uit de 7-inch G Pad 7.0, de 8-inch G Pad 8.0 en de 10.1-inch G Pad 10.1.

  • Delen:
LG G Pad 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.