Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G3 Stylus wordt tegenhanger Samsung Galaxy Note 4

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2014, 10:56 CategorieAndroid

LG heeft vandaag aangekondigd dat het bereid is de strijd aan te gaan met Samsung als het gaat om een betaalbare phablet. Recht tegenover Samsungs Galaxy Note 4 staat straks LG’s G3 Stylus, een phablet die weliswaar minder krachtig is dan de Note 4, maar wel stukken goedkoper en net zo gemakkelijk in gebruik te nemen is.

LG G3 Stylus

De LG G3 Stylus wordt een phablet die past in de G3-lijn smartphones en heeft daardoor dezelfde UX (user experience) als bijvoorbeeld de LG G3 Beat en G Vista. In tegenstelling tot die smartphones, krijgt de G3 Stylus een groter qHD-scherm, van maar liefst 5.5 inch. De meegeleverde pen ligt volgens LG lekker in de hand en schijnt perfect te zijn om lekker mee te krabbelen, te schrijven en te tekenen – dat is een stuk meer bescheiden dan dat Samsung de S Pen omschrijft. Op de phablet staan bovendien voorgeïnstalleerde apps waarmee gebruikers naadloos tussen entertainment en werk kunnen wisselen.

Eerder kwam deze phablet al eens voorbij in een video van LG.

LG-G3-Stylus-2

Omdat de LG G3 Stylus dezelfde UX heeft als de LG G3-smartphone, profiteert het van allerlei zaken die de fabrikant goed geregeld heeft met z’n platform. Zo heeft de Stylus ook een dertien megapixel-camera met dezelfde features als op G3, zoals Touch & Shoot, Gesture Shot en Front Camera Light. Daarnaast heeft de Stylus een vervangbare batterij van 3000mAh. Verdere specificaties vallen echter gedeeltelijk tegen: zo is de 1.3 GHz quad-core processor een stap terug van de G3′s 2.5Ghz Snapdragon 801-chipset. Ook is de camera aan de voorkant nog maar 1.3 megapixel – de G3 heeft 2.1.

De Stylus draait op Android 4.4.2, heeft acht gigabyte aan opslag en één gigabyte aan werkgeheugen. De rest van de specificaties maakt LG volgende week tijdens de IFA in Berlijn bekend. Dat LG deze phablet tegenover de Note 4 zet, lijkt wellicht een rare zet, omdat de specs tot nu toe niet in de buurt van de Galaxy Note 4 komen. Maar LG heeft één troef achter de hand: de prijs. Hoewel de fabrikant die nog niet bekendgemaakt heeft, is het aannemelijk dat die (ver) onder de prijs van de Note 4 gaat zitten, omdat de onderdelen van de Stylus nou eenmaal iets goedkoper zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.