Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt 4G-versie G Pad 8.0 aan

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2014, 14:03 CategorieAndroid

In Nederland zijn de nieuwe G Pad-tablets van LG nog steeds niet in de winkels te vinden maar de Koreaanse fabrikant kondigt vandaag al een nieuwe versie van één van de modellen aan. De 8-inch G Pad 8.0 komt namelijk ook in een 4G-variant.

Middels een persbericht laat LG weten dat de 4G-versie van de G Pad 8.0 vanaf deze week in de eerste Europese landen moet verschijnen. De tablet komt qua specificaties overeen met de WiFi-only versie maar daar wordt dus 4G/LTE voor snel mobiel internet aan toegevoegd. Helaas kon LG nog niks zeggen over de prijs van de 4G-versie.

De LG G Pad 8.0 is een 8-inch tablet met een 1.280 bij 800 pixels resolutie. De tablet draait op een quadcore Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en beschikt over 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen van 16GB kan uitgebreid worden met een microSD-kaart. Verder is de tablet voorzien van een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 4.200mAh accu en een microUSB-poort.

LG-G-Pad-8-0

LG heeft de G Pad 8.0 uitgerust met Android 4.4 KitKat-software, met daar overheen een door LG zelf ontwikkelde skin. Naast een aantal aanpassingen aan het uiterlijk van Android brengt deze skin diverse handige apps en toepassingen, waaronder QPair 2.0. Met deze app kan een smartphone aan de tablet gekoppeld worden. De functie Knock Code maakt het mogelijk het toestel te ontgrendelen middels een zelf ingesteld klop-code.

De 7-inch LG G Pad 7.0 en 10.1-inch LG G Pad 10.1 hadden afgelopen maand al in de Nederlandse winkels moeten verschijnen, gevolg door de G Pad 8.0 deze maand. Wij hebben de tablets echter nog niet gezien bij Nederlandse winkels. De adviesprijzen heeft LG ook nog niet bekendgemaakt maar het 7-inch model gaat waarschijnlijk iets minder dan 200 euro kosten. Bekijk ook de promotievideo van de LG G Pad tablets.

  • Delen:
LG G Pad 8.0
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.