Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Makers 1Password tonen iOS 8-extensie met vingerafdruk-integratie

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2014, 11:08 CategorieiPad

Het voeren van een goed wachtwoord-beleid is een van die dingen waar het overgrote deel van computergebruikers het nut wel van inziet maar het extra werk dat een dergelijk beleid met zich meebrengt staat velen flink tegen. Er zijn verschillende cross-platform-apps en -diensten die het leven makkelijker maken, en een van de bekendste wachtwoord-managers is 1Password.

1Password extensie voor iOS 8

1Password is natuurlijk ook beschikbaar voor iOS en de onlangs aangekondigde nieuwe versie van iOS brengt nieuwe mogelijkheden voor developers. De makers van 1Password zagen direct brood in de nieuwe ‘extensie’ optie en hebben een eerste versie van hun wachtwoord-extensie getoond in onderstaande video:

AgileBits, de ontwikkelaar, maakt hier gebruik van de vingerafdrukscanner (TouchID) om snel en makkelijk een authenticatie uit te voeren, om vervolgens via de persoonlijke 1Password-database de juiste inloggegevens in te voeren. Zowel apps als website zullen wel een paar regels code moeten toevoegen om een dergelijke 1password/TouchID-integratie mogelijk te maken, vergelijkbaar met een Facebook of Google login-integratie.

Op dit moment heeft alleen de iPhone 5s nog maar een TouchID vingerafdrukscanner maar de verwachting is dat Apple deze scanners ook in de nieuwe iPads beschikbaar gaat maken. Tegen de tijd dat iOS 8 beschikbaar is verwachten we hier meer over te weten, en dan is dit soort extensie natuurlijk een super interessante toepassing van de TouchID scanner.

Lees meer over wachtwoorden opslaan en synchroniseren op je iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.