Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt virtuele desktops naar Windows 9

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2014, 9:50 CategorieMicrosoft

Gisteren liet Microsoft al weten dat er geen grote updates meer komen voor Windows 8.1. Dit betekent niet dat Microsoft gestopt is met het ontwikkelen van het besturingssysteem maar dat het bedrijf ervoor kiest om sneller voor een nieuwe naam gaan. Windows 9 is de logische volgende stap en daar zijn nu ook een paar geruchten over opgedoken.

Virtuele desktops

Een van de vernieuwingen die we in Windows 9 mogen verwachten zijn de zogeheten virtuele desktops, een feature die we al kennen van van zowel Ubuntu als Mac OS X. Hoe de uiteindelijke implementatie er uit gaat zien is onduidelijk maar als we naar de implementaties van andere besturingssystemen kijken dan kunnen apps bij elkaar gegroepeerd worden in een desktopweergave, die per stuk apart en snel geopend kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een desktop waar Excel en werk-chat openstaan en een desktopview waar Twitter, Facebook en Instagram openstaan. Of deze virtuele desktops de moderne lay-out volgen of de meer traditionelere weergave is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.

Geen Charms bar in Windows 9

De Charms bar is sinds de introductie al een controversieel onderdeel van Windows 8. Misschien niet zo controversieel als verwarrend, ik ben nog niet vaak iemand tegengekomen die veel gebruik lijkt te maken van functies als zoeken, delen en de virtuele home-knop. Natuurlijk is dit wel de manier voor veel mensen om snel bij instellingen (o.a. voor Wifi) te komen.

Microsoft lijkt deze pop-over in Windows 9 weg te laten, hoe de verschillende functies die nu in dat menu beschikbaar zijn worden vervangen of geïmplementeerd is nog niet helemaal duidelijk. Een universele zoekmethode en deel-functie zijn namelijk wel ‘verplichte’ onderdelen voor een modern besturingssysteem tegenwoordig.

Het Windows startmenu

Het is al paar weken bekend dat Microsoft het startmenu terug gaat brengen naar Windows 9.  Microsoft heeft voor een startmenu gekozen dat een mix is tussen het startmenu dat we van Windows 7 kennen en de tegels-interface van Windows 8. De tegels komen terug in het startmenu, als een soort verkleinde weergave van het startscherm met tegels. Het startmenu wordt geopend op de manier zoals we dat al jaren gewend zijn en geeft natuurlijk ook directe toegang tot belangrijke instellingen en programma’s.

Windows 9, codenaam Threshold

Als laatste nieuwtje over Windows 9 voor vandaag is het nog even leuk om de codenaam voor Windows 9 te delen; Threshold. Vertaald naar het Nederlands betekent het Drempel. Op zichzelf een opvallende naam aangezien Windows 8 voor veel gebruikers een te grote stap, of drempel, bleek te zijn. De verkopen van Windows-computers vielen juist hierdoor tegen, veel consumenten hebben gewacht met het kopen van een nieuwe laptop of computer of hebben gekozen voor de speciale aanbiedingen waar Windows 7 nog als unique selling point werd gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.