Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft gaat misleidende apps weren uit Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 10:19 CategorieWindows

Een goed ecosysteem is van groot belang voor het slagen van een mobiel besturingssysteem, dat zien we zeker terug bij Android en iOS. Microsoft loopt met Windows op dit vlak nog wat achter maar wil er alles aan doen om ook het app-aanbod voor Windows aantrekkelijker te maken. Deze week laat het bedrijf uit Redmond weten dat er strenger gecontroleerd zal worden op misleidende apps.

In de Windows Store van Microsoft zijn nog lang niet zoveel apps te vinden als in de Google Play Store of de Apple App Store en dus is het van groot belang dat de apps die er te vinden zijn van hoge kwaliteit zijn. Dit is echter nog niet het geval, zo bleek uit recent onderzoek van How-T0 Geek. De website ontdekte dat er heel wat apps in de Windows Store te vinden zijn die gebruikers misleiden, onder meer door het gebruik van bekende merknamen. Het enige doel van deze apps is het verdienen van geld, zonder daadwerkelijk een toegevoegde waarde te bieden.

Microsoft heeft inmiddels gereageerd op de resultaten van het onderzoek en laat weten het certificatieproces voor applicaties, waarmee ze goedkeuring voor de Windows Store krijgen, reeds aangepast te hebben. Er wordt dus beter gecontroleerd op de kwaliteit van applicaties. Daarnaast worden ook reeds gepubliceerde applicaties nogmaals gecontroleerd en krijgen ontwikkelaars van misleidende apps direct een waarschuwing als de regels niet nageleefd worden. Microsoft heeft inmiddels al 1.500 apps die zich niet aan de regels hielden uit de Windows Store verwijderd. Ook voor gebruikers die reeds misleid zijn door de betreffende applicaties heeft Microsoft een regeling ingesteld. Zij kunnen hun geld terugkrijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.